Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mládě velblouda pokousal v zoo pes: Majitel zbaběle utekl a ujel, zlobí se zahrada

Autor: DH, mka - 
17. července 2019
20:05

Hrůzná scéna se odehrála o víkendu v soukromém zooparku na Jindřichohradecku. Pes jednoho z návštěvníků tu měl napadnout bezbranné mládě velblouda a poranit ho do krve. Majitel psa podle vedení zoo z areálu rychle utekl a později bez vysvětlení ujel. Vše je prý jasně vidět na kamerových záznamech. Malá velbloudice se z útoku nyní zotavuje.

K událostem došlo v Zooparku Na Hrádečku nedaleko Jindřichova Hradce. Vedení má v tuto chvíli jasno v tom, co se zdejšímu mláděti velblouda jménem Sisi během uplynulého víkendu stalo. „Velbloudice se narodila v naší zoologické zahradě a byla napadena psem návštěvníka. Aniž by někomu něco řekl, tak vzal psa a utekl se s ním schovat do auta. Procházela jsem si kamerové záznamy a tam je to vidět,“ řekla Blesku majitelka zoo Romana Albrechtová. Ta muže sama na parkovišti u zoo hledala, cestou zpět dokonce potkala jeho partnerku. 

Ostatní návštěvníci naštěstí tak lhostejní nebyli a vše ohlásili. Ošetřovatelé se proto ke zraněné Sisi, která měla krvácející ránu mezi tlamou a nosem, dostali včas. „Rána byla poměrně hluboká. Oba veterináři, co máme, nám ale doporučili ji nešít. Každý den ji desinfikujeme a velbloudice dostala injekci proti tetanu,“ popsala Albrechtová.

Poranění se prý hojí dobře. Náladu mláděti incident naštěstí příliš nezkazil, k návštěvníkům je Sisi stále přátelská a ráda se nechává hladit. „Je jí ale nepříjemné čištění té rány,“ doplnila Albrechtová. 

Zaměstnanci zooparku mezitím vyhodnotili kamerové záznamy a došli k jasnému závěru. Za událost je podle nich zodpovědný muž s bílým středně velkým psem. Pro toho mají také jasný vzkaz.

Vážený pane neznámý, prosíme Vás, Vaši partnerku a psa, abyste již nenavštěvovali žádná zoo zařízení! Vaše chování, které jste zde předvedli včetně útěku do automobilu po incidentu, je dětinské a nevychované,“ nechal se slyšet zoopark. Jeho vedení zároveň děkuje duchapřítomným návštěvníkům, kteří měli více rozumu než majitel psa a vše běželi nahlásit ošetřovatelce.

Zoopark se už nechce dále k situaci vyjadřovat. Policii zatím vedení nic nenahlásilo. „Probrali jsme případ s právníky, ale zda věc budeme hlásit na policii, se rozhodneme až podle toho, jak se rána zahojí,“ vysvětlila majitelka.  

Nedělní incident rovněž vyvolal vášnivou debatu o tom, zda mají mít psi dovolený vstup do zoologických zahrad. Vedení Zooparku Na Hrádečku má v tom ale jasno. „Základ je slušný pes a slušný majitel. Pokud tomu tak není, tak tito návštěvníci nemají v areálu zoologických co dělat a měli by být vyvedeni z areálu,“ stojí v příspěvku na facebookové stránce zoo.

Zákaz vstupu psům zavádět nehodlají. „Každý návštěvník se psem ale dostane do ruky desatero, podle kterého se má chovat,“ uzavřela Romana Albrechtová. 

 

Anuskaaaa ( 18. července 2019 14:36 )

V tomto zooparku jsme byli i se psem na začátku července, v srpnu se chystáme znovu. Je to moc pěkné místo, a jsem ráda, že na základě jednoho blbce nás pejskaře nehodili všechny do jednoho pytle a nedali zákaz vstupu..

nemocna ( 18. července 2019 02:30 )

Dříve se do ZOO nikde se psem nesmělo, proč to povolili když ví že lidé jsou různí a je jim jedno zda ublíží drahému zvířeti ke všemu mláděti které se bude bát psů, chudák velbloudě má zbytečné zranění trpící bolestí, chlapa najít podle kamer určitě lidé co ho znají řeknou o koho jde a zaplatí újmu na zdraví, bolestné, léčení, pokutu pes bez koše a utekl bez podání první pomoci, měl zajít za vedením ZOO, ale určitě měl v gatích kolik bude muset platit za takové zvíře, bezcitný srab co nechá zvíře krvácet a trpět bolestí, to je týrání zvířete!

nika70 ( 17. července 2019 22:22 )

Pokud majitel ví, že jeho pes je na jiná zvířata agresivní, má mít koš. Nebo nemá do ZOO chodit vůbec.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání