Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Totálně zablokovaná dálnice D1 po vážné nehodě: Hasiči museli na místo pěšky!

Aktualizováno -
3. října 2019
13:25
Autor: ČTK, VaB - 
3. října 2019
12:01

Dálnici D1 uzavřela ve čtvrtek na 61. kilometru obousměrně nehoda dodávky a kamionu. Na místě byli dva zaklínění a zranění lidé. Záchranáři se k nehodě dostávali mimořádné obtížně kvůli kolonám, nehoda se stala v zúžení. Hasiči povolali speciální vrtulník, který má na palubě vyprošťovací zařízení, některé pozemní jednotky uvázly v kolonách, řekl ČTK mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Provoz v místě byl plně obnoven po 12:30, tedy asi 3,5 hodiny po nehodě. Provoz ve směru na Prahu byl obnoven již dříve.

K místu vážné dopravní nehody se dostaly pouze jednotky ze Zruče nad Sázavou, další záchranáři k nehodě mířili i protisměrem. „Vzhledem k velmi obtížnému přístupu byl povolán speciální vrtulník s leteckými záchranáři a vyprošťovacím zařízením. To je věc, která se moc často nevidí, zhruba jednou za tři roky,“ řekl Gabriel. K nehodě byl povolán také vrtulník záchranářů. 

Video  Vážná nehoda na D1: Hasiči museli s vybavením pěšky, vzlétl také speciální vrtulník!  - aktu.cz
Video se připravuje ...

V koloně uvázli například hasiči z Vlašimi. Poblíž nehody auto odstavili a k místu se vydali s vyprošťovacím zařízením pěšky. Policie dopravu odklání na 66. kilometru, zpět na dálnici se mohou lidé vracet na 56. kilometru dálnice.

Pavel Koucky ( 3. října 2019 13:16 )

Zase jeden idiot z Bulharska nebo z Rumunska který neví jak má široký auto a nezná značky to poseur všem lidem kteří jedou do Brna a co naše policie proč nekoná a proč to nekontroluje

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání