Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Na Kroměřížsku havaroval autobus plný lidí: Zasahoval vrtulník, sanitky měly napilno

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Facebook.com/HZS Zlínského kraje)
Aktualizováno -
25. června 2019
20:02
Autor: ČTK - 
25. června 2019
18:52

V Morkovicích-Slížanech na Kroměřížsku se v úterý odpoledne srazil linkový autobus s nákladním autem. Při nehodě se zranilo devět lidí, řidiče autobusu vyprošťovali hasiči a pak ho transportoval do nemocnice vrtulník. Ostatní zraněné do nemocnice převezly sanitky. Jak vážná jsou jejich zranění, zatím není známo. Silnice je v místě nehody uzavřená, policie řídí dopravu.

Na Kroměřížsku došlo v úterý odpoledne ke srážce linkového autobusu s nákladním vozem. Při nehodě se zranilo devět lidí.

„Hasiči s pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí uvolnili řidiče autobusu a na páteřní desce ho vyprostili a předali do péče zdravotníků," uvedl mluvčí hasičů Roman Žemlička. Některé další zraněné převezly do nemocnice sanitky. Silnice je v místě nehody uzavřená, dopravu řídí policisté.

V autobuse cestovalo podle policejní mluvčí Moniky Kozumplíkové 15 lidí, Kromě řidiče utrpělo zranění sedm cestujících. Zraněný je také řidič nákladního auta. Mluvčí záchranné služby Petr Olšan ČTK řekl, že řidič autobusu ročníku 1989 je zraněný vážně.  

Další čtyři zraněné podle něj převezly sanitky na chirurgii do Kroměřížské nemocnice, dva zraněné na úrazovou ambulanci Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Dva lidé, které na místě ošetřili zdravotníci, se podle Olšana sami dopravili na ambulanci v Kroměříži. „Škála zranění je od středně těžkých až po lehčí,“ řekl Olšan.

Nehoda se stala dnes kolem 17:30 na křižovatce ulic Komenského a 1. máje. „Podle předběžných informací řidič nákladního vozidla nedal přednost řidiči autobusu jedoucího po hlavní silnici,“ uvedla Kozumplíková. Příčiny a okolnosti nehody policisté nadále vyšetřují.

gepama ( 26. června 2019 08:07 )

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

elopapx ( 25. června 2019 20:36 )

Jasnovidec ... a neví...
v článku bylo " ve středu" .už je to opravené
Ty jsi zřejmě ten novinář co neví co je za den Už nechlastej

jasnovidec01 ( 25. června 2019 20:26 )

Dnes se stala dopravní nehoda a je opravdu úterý ,tak co máš za problém ?je ti horko ?

elopapx ( 25. června 2019 19:13 )

Ano.
Je velké horko.
Novinářská lůza z plesku už ani neví co je za den...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání