Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Aktér z brutálního útoku v Sedlčanech promluvil: Rváč utekl z města?!

Autor: lm - 
29. září 2019
20:28

Brutální napadení školáka na dětském hřišti v Sedlčanech šokovalo celé Česko! Agresor tu zbušil mladšího a slabšího vrstevníka a div ho při tom nezabil. Tomu všemu přihlíželo několik svědků z řad vrstevníků, nikdo ale nezasáhl, ba naopak to vypadalo, že útočníkovi fandili a vším se dobře bavili. Jeden z nich teď promluvil a tvrdí, že je všechno jinak.

Video z brutálního útoku uniklo na internet a jeho sledování není nic pro slabší povahy. Šokovat mělo dokonce i otrlé kriminalisty. Útočník na něm buší do mladšího světlovlasého chlapce jako do boxovacího pytle. Ačkoliv se chlapec nijak nebrání a jen bezvládně leží, přihlížející ho ještě zvednou a agresor mu zasazuje další tvrdé rány do břicha. Jeden z těchto "pomocníků" nyní promluvil, ale tvrdí, že chtěli napadeného zachránit a útočníka se sami báli. 

"My jsme mu chtěli pomoct, zvedli jsme ho a pak jsme si nevšimli, že znovu přišel a dal mu další do břicha. No a jak pak spadnul, tak jsme ho znovu zvedli a už jsem mu říkal: Kámo, jdi pryč, bude to horší, jdi pryč," popsal FTV Prima jeden z mladíků, který dle svých slov pomoci jinak nemohl, protože má ruku po obrně.

Příčinou rvačky měly být osobní spory. Po zveřejnění videa agresor podle TV Nova utekl k tátovi do jiného města, protože mu hrozila odveta od starších, jimž je trnem v oku. "Žena je z toho špatná," nechal se slyšet otčím problémového mladíka.

Televizi Prima se ozvaly matky dvou chlapců, které měl sígr v minulosti  nezávisle na sobě napadnout. Oba napadení kluci skončili následně v nemocnici, jeden měl otřes mozku a pohmožděniny na krku po škrcení, druhý naštíplý kotník. Matky se následně obrátily na policii a podaly trestní oznámení, kvůli nízkému věku agresora však případ musel být odložen. Při posledním incidentu v Sedlčanech mu však mělo být již více než 15 let.

Napadený chlapec z posledního útoku skončil také v nemocnici, podle eXtra.cz má mít otřes mozku a poranění v krajině břišní. „Případem se zabývají příbramští policisté. Vzhledem k věku zúčastněných nemůžeme poskytnout bližší informace,“ řekla Blesku policejní mluvčí Martina Fejfarová.

Brutální útok se bude řešit i na zastupitelstvu. "Žádná máma by se tady v Sedlčanech neměla bát o bezpečnost svého dítěte, proto jsem požádal starostu, aby na nejbližší jednání zastupitelstva zařadil bod, který se týká bezpečnosti dětí a mládeže tady ve městě," uvedl zastupitel Pavel Švagr (ČSSD). Případem se rovněž nezávisle na policii a zastupitelstvu zabývá místní sociálka.

Duchacek777 ( 1. října 2019 07:34 )

Ospod s tím nic neudělá.
Jen pohrozí.
Co ho takhle zavřít do malé místnosti, aby se moc utíkáním neunavil a pustit na něj rodiče postižených dětí?!
To už by si snad mohl pamatovat,, zub za zub,, když už je to opakovaný a evidentně problémový jedinec.
Doufám, že už teď konečně dostane, co mu patří, když už je konečně trestně odpovědný, nemluvě o tom, že doufám, že si ho někdo najde.
Co s takovým zmetkem
Už takhle má super zaděláno na další budoucí svoji trestnou činnost.

Pavel Matouek ( 30. září 2019 20:55 )

Chudák kluk to byl pěknej ksindl jak do něj mlátil

Vojtch Dvok ( 30. září 2019 19:46 )

Takže kdybych do tvého dítěte strčil tak mě zabije? To co píšeš je blbost.

Vojtch Dvok ( 30. září 2019 13:47 )

Odvetě se Pokorný nevyhnul, zlámali mu žebra.

NO_p1ca ( 30. září 2019 12:52 )

Takovy potrat mohli zplodit jenom dementi...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání