Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Opilec v traktoru za sebou vlekl nákupní vozík: Nakonec zastavil o policejní vůz

Autor: VaB - 
27. září 2019
18:19

Muž na jihu Moravy moc nedbal zákazů, které mu několikrát udělili policisté nebo strážníci. S oblibou kombinoval alkohol a řízení. Několikrát se mu to vymstilo a chytili ho při tom. Při poslední kontrole svým traktorem najel do policejního auta.

V neděli 22. září policisté zastavili ve Východní ulici v obci Staré Město na Uherskohradišťsku traktor. Když řidiči dali dýchnout, nadýchal jim 0,46 promile. Svůj stroj řídil i přes to, že měl zákaz řízení. Policisté mu na místě zakázali další jízdu. 

Řidič se ale nepoučil a na traktůrku jezdil ulicemi Starého Města dál. Za dvě hodiny ho policisté znovu zkoušeli zastavit. To už ale řidič nedobrzdil a zezadu do nich narazil.

„Traktor, za jehož volantem neměl hříšník co dělat, byl celý obklopen nákupem. Dokonce vzadu měl přivázaný nákupní koš, který samozřejmě nebyl jeho. Ten si pořídil za pět prstů u supermarketu,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová s tím, že řidič nadýchal 0,36 promile. 

„Muž nepřekročil zákon poprvé. Před necelými čtrnácti dny ho strážník městské policie zastavil ve Starém Městě za volantem onoho traktoru, se kterým si jel nakoupit. Přivolaní policisté již tehdy zjistili, že porušil zákaz řízení, navíc byl pod vlivem alkoholu, agresivní a velmi vulgární. Situace na místě se vyhrotila tak, že muž skončil na policejní služebně,“ dodala Šabatová.

Po poslední spanilé jízdě policisté muži traktor odebrali. Do vězení může jít až na dva roky. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání