Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Požár domu na Příbramsku vyhnal rodinu na ulici: Uvnitř zemřeli jejich dva pejsci

Autor: VaB - 
16. září 2019
09:36

Dvoupodlažní dům v obci Voznice na Příbramsku zasáhl o víkendu rozsáhlý požár, který způsobil dvoumilionovou škodu. Hasiči na místě vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Bojovali také o život dvou pejsků, které plameny uvěznily uvnitř budovy.

V obci Voznice na Příbramsku došlo v sobotu večer k požáru rodinného domu. Komplikovaný zásah si vyžádal přítomnost desítek profesionálních i dobrovolných hasičů. Rodině se podařilo utéct, v době požáru se ale uvnitř hořícího domu nacházeli dva psi.

„Hasiči na místě ihned (...) zahájili hasební práce ve druhém nadzemním podlaží a na střešní konstrukci. Velitel zásahu zakázal vstup do objektu a požádal o další cisterny, neboť se uvnitř nacházela propanbutanová tlaková láhev,“ informoval mluvčí Středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

K požáru se sjelo deset hasičských jednotek. Po téměř dvou hodinách se podařilo hasičům dostat oheň pod kontrolu. Uhasit plameny se hasičům podařilo hodinu po půlnoci. Starosta obce poté rodině zajistil náhradní ubytování. 

Požár způsobil škodu za dva miliony korun.  V domě bohužel oba psi zahynuli. Na místě proto členové posttraumatické péče poskytli majitelům psychickou pomoc. V neděli se pak na místo dostavili vyšetřovatelé a policisté, ti budou zjišťovat příčinu neštěstí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání