Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Chorvatsku shořel český autobus! Uvnitř bylo 49 lidí

Aktualizováno -
18. srpna 2019
19:07
Autor: chal, ČTK - 
18. srpna 2019
11:07

V sobotu večer na dálnici A1 v Chorvatsku shořel český autobus. Vozidlo začalo hořet v zadní části, plameny ho postupně pohltily celé. Podle chorvatských médií nebyl při incidentu nikdo zraněn.

Požár autobusu s českou poznávací značkou v sobotu kolem osmé večer v Chorvatsku zablokoval dálnici ze Zadaru směrem na Záhřeb. K incidentu došlo poblíž tunelu Ledenik na dálnici A1, informoval portál jutarnji.hr.

„V osm hodin jsme dostali hlášení o požáru na dálnici. Hořel autobus s českou registrační značkou a 49 cestujícími. Nikdo nebyl zraněn,“ sdělila serveru policejní mluvčí Ivana Grbinová. Mluvčí hasičů uvedl, že k požáru vyjelo pět jednotek požárníků, kteří plameny dostali pod kontrolu velice rychle.

Podle prvotních zpráv se oheň začal šířit ze zadní části autobusu a postupně zachvátil celý vůz. Podle serveru nebyl nikdo ze 49 pasažérů zraněn. Na dálnici se vytvořila kolona dlouhá minimálně čtyři kilometry. Komunikace byla zprůjezdněna kolem jedenácté hodiny večer, kdy policisté pustili auta do jednoho pruhu.

„Turisté už jsou doma, o jejich návrat se postaraly autobusy jiných dvou firem,“ řekl v neděli majitel rumburské cestovní kanceláře Best Burk Jaroslav Havel.

„V minulosti se nám nikdy nic podobného nestalo,“ řekl Havel. Autobus začal podle něj hořet při návratu turistů z dovolené. Domů podle něj turisty dopravily autobusy jiných dvou cestovních kanceláří, které se v tu dobu také vracely do Čech. „Ještě jsem s těmi klienty nemluvil, ale čekali asi hodinu a půl, než je naložily ty další autobusy a odvezly je domů,“ doplnil. Co bylo příčinou události, zatím majitel CK neví.

"V tunelu nám začalo něco syčet. Autobus vyjel z tunelu, hned zastavil a nikdo z řidičů nám nedal ani pokyn, abychom vystupovali. Nevím, jak ve spodní části autobusu, ale nám v patře neřekl nikdo nic! Až potom, co jsme viděli kouř a po pár vteřinách i plameny, začala velká panika a ihned jsme se začali evakuovat," popsal podle FTV Prima jeden z cestujících.

Autobus údajně den před požárem boural! Alespoň to tvrdí diskutující na sociálních sítích, kteří v autobuse jeli. Podle mluvčího cestovní kanceláře Havla šlo ale jen o lehké škrábnutí a nemohlo to podle něj způsobit požár o den později.

Elika Janovjakov ( 19. srpna 2019 15:59 )

Všichni jste nějak chytrý. V tom autobuse seděla moje máma a bratr. Naštěstí se nikomu nic nestalo a všichni stihli utéct. Na dálnici stáli asi cca 3 hodiny. Jediné co shořelo, byli veškeré osobní věci lidi. Domů se dostali až včera , odvážely je autobusy jiných cestovních kanceláří a odvážely je buď do Děčína , kde si pak odvoz museli zařizovat sami,aby se dostali domu , nebo do Prahy kde na ně už čekal autobus,který je rozvezl. Kdo si tohle nezazije nepochopí

Monikay ( 19. srpna 2019 11:47 )

to měli ještě dobrý, nám se porouchal za ČB a čekali jsme 4 hodiny než vypravili další

Paul Katzchen ( 18. srpna 2019 23:30 )

Ty si nejakej chytrej, nebudeš ty jeden z nich? 🖕

Pohybovenadany ( 18. srpna 2019 17:18 )

Ja si počkám až vse vyhodnotí Greta z ekologického hlediska . Jak dovolenkáři zasvinili planetu .

Paul Katzchen ( 18. srpna 2019 15:23 )

Není to trestný, šíření poplašné zprávy? Český autobus shořel v Chorvatsku, uvnitř bylo 49 lidi! Idiot novinářskej.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání