Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nechutná praxe v chorvatském ráji: Fekálie vypouštějí rovnou do moře!

Autor: DH - 
13. srpna 2019
11:48

Oblíbená turistická destinace v Chorvatsku trpí nepříjemným nešvarem. Pravděpodobně v rámci šetření peněz tam vypouštějí ve velkém splašky a fekálie do moře. Místní obyvatelé zaznamenali podobnou praxi například na ostrově Ugljan nedaleko Zadaru, kde prý dokonce do moře vypouští odpadní vodu tamní psychiatrická léčebna. Nechutný záznam této praxe se objevil i na sociálních sítích.

Záběry vypuštění fekálií do moře zveřejnila na sociálních sítích Chorvatka, která v místě žije a nelíbí se jí, že zdejší malebné pobřeží a křišťálově průzračnou vodu znečišťují právě její spoluobčané.

„Jak můžete vidět, černá trubka je napojena na cisterny v lese a fekálie jsou vypouštěny přímo do moře. Roky takhle vypouští splašky ugljanská  psychiatrická nemocnice,“ popsala tamní dění paní Matea.

Ředitel psychiatrie, které se video týká, se začal po jeho zveřejnění bránit s tím, že systém pochází z dob, kdy na ostrově neexistovaly čističky, a měl by splašky odvádět pod vodou několik set metrů od břehu. To je ale podle místních sprostá lež. „Ne, žádné stovky metrů, jak tvrdí, ale půl metru,“ napsala Matea.

Situace okolo odpadních vod a kanalizace je na ostrově Ugljan dlouhodobě velice vážná. Splašky z psychiatrické léčebny ústí do mořské vody jen pár metrů od místní pláže a kempu, což není zrovna lichotivá pozvánka pro případné turisty.

Deník Slobodná Dalmacia ve svém článku uvedl, že na ostrově není na kanalizaci napojeno 60 % obyvatelstva. Naštěstí projekt, který se má o věc postarat, je v tuto chvíli v poslední fázi příprav. Kanalizace s napojením na moderní čističku bude prý hotová za tři až pět let.

kapturek ( 18. srpna 2019 16:21 )

a ceme se jako divi, vzdyt vi ze tam prijedou prasat z ceska a tem je jedno ze se koupu v hovnech, hlavne ze pred sousedem rikaji ze byli v chorvatsku ne

vaber ( 14. srpna 2019 08:36 )

jeden člověk vyprodukuje asi 1 litr moči za den , 10 miliard lidí co žije na planetě naplní kanál hluboký a široký 1m a dlouhý 10 000km každý den ,kam to asi teče? lidí je jak s++++k ,nebo obráceně s++++k je jak lidí.

slovan1954 ( 14. srpna 2019 03:31 )

S hovnama je všude problém!!

pisecanda ( 13. srpna 2019 19:47 )

Jejda, tak klidně jeď, třeba i do přidělování a nepružný proti Chorvatsku

Philadelphia ( 13. srpna 2019 19:32 )

Chorvatsko je pro socky, nechapu jak tam nekdo muze jet! De bilni cechy poslouchat cely rok v CR, tak aspon o dovoleny si od nich odpocinout a ne byt zase mezi samymi deme nty!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání