Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Poslední slova dvojnásobného vraha: Elektrické křeslo mu mělo získat čas

Stephen West z Tennessee byl popraven na elektrickém křesle.
Stephen West z Tennessee byl popraven na elektrickém křesle.  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
16. srpna 2019
06:49

Do poslední chvíle si odmítal vybrat způsob popravy dvojnásobný vrah z amerického Tennessee Stephen West (†56) v naději, že tak oddálí datum svého odchodu na onen svět. Nakonec se rozhodl pro elektrické křeslo, což u minulé popravy získalo odsouzenci 10 dní života navíc. Tentokrát to ale nevyšlo.

V americkém státu Tennessee popravili odsouzence, který si jako poslední přání vybral raději smrt na elektrickém křesle, než smrtící injekcí. Vykonání popravy oznámila vězeňská správa. Před smrtí povečeřel hovězí v bulce se sýrem.

Šestapadesátiletý Stephen West, který před více než 30 lety spolu se svým nezletilým komplicem znásilnil patnáctiletou dívku a pak zavraždil ji a její matku, byl ve věznici v Nashville prohlášen za mrtvého v 19:27 místního času (02:27 SELČ).

V úterý republikánský guvernér státu Tennessee William Lee odmítl Westovu žádost o omilostnění. Westovu výzvu k zastavení popravy odmítl nejvyšší soud.

Odsouzenec podle místních médií do poslední chvíle odmítal vybrat si způsob, jakým bude popraven, v naději, že tak popravu oddálí. Letos si jiný odsouzenec na poslední chvíli vybral elektrické křeslo, což popravu odložilo o deset dnů, poznamenala agentura AFP.

Jeho poslední slova zněla: „Na začátku Bůh stvořil člověka. A Ježíš se rozplakal.“ Jde o parafrázi dvou míst z Bible.

West se podle informačního střediska pro trest smrti stal druhým vězněm v Tennessee a jedenáctým ve Spojených státech popraveným v letošním roce.

Westův komplic byl odsouzen na doživotí. Z vězení by mohl být podmínečně propuštěn v roce 2030.

inabtal ( 16. srpna 2019 14:48 )

SpFli︆ng︆︆.com - Dоspělý prоjekt prо mužе nаjít dívku!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání