Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie varuje maminky před nelegálním hazardem: Za „dipování“ hrozí i tři roky v base!

Facebook
Facebook  (Autor: Facebook)
Autor: DH - 
29. července 2019
18:31

Maminky, pozor! Oblíbená zábava, zprostředkovávaná především přes sociální sítě, může být trestným činem. Za takzvané dipování, což je ve skutečnosti jakási forma loterie, hrozí i tři roky za mřížemi.  

Na případy „dipování“ upozornila samotná policie, která se tak snaží informovat často zákonů neznalou veřejnost. Dipování je považováno za současnou internetovou zábavu, především pak maminek na mateřské dovolené. Dotyčné ženy většinou na sociálních sítích založí skupinu, kterou pojmenují třeba „Dipovačka“.

Celý kolotoč se rozběhne, když správkyně nabídne ve skupině nějaký předmět, většinou se jedná například o kočárek nebo autosedačku. Uživatelky ve skupině si pak od majitelky kupují takzvané „dipy“, jež stojí asi 50 – 100 korun. Každý dip má své číslo. Celková hodnota dipů odpovídá ceně dražené věci. Když dražitelka prodá všechny dipy, tak proběhne slosování. Držitelka vítězného „dipu“ věc pak získá.

Dipování se v posledních měsících stává čím dál více populárním. A ač by se zdálo, že se jedná o nevinnou zábavu, policie má na celou věc jiný názor. Jedná se totiž o neoprávněné provozování hazardní hry. „Každý, kdo „dipovačku“ rozjede, je tak podezřelým z popsaného trestného činu, ty ženy, které losy kupují, jsou pak v rámci trestního řízení svědky. Případy této nelegální hry či loterie se stále objevují,“ řekl policejní mluvčí Jiří Matzner. „Organizátorům hrozí trest odnětí svobody v délce až tří let,“ dodal.

Brnooo ( 29. července 2019 21:44 )

Ono když ta "nevinná matka na mateřské" prodá dipy za 30 tisíc, ale jako odměnu dá hotovost 10 tisíc, což v klidu udělá jednou týdně, tak hnedle má 80 měsíčně do kapsy. A nejvíc super je, když vyhrává její příbuzná. Zajímavé, že u někoho vám to ojebávání vadí a u někoho ne...

syrucek ( 29. července 2019 20:12 )

Mno jo, poldy asi štve, že to nevymyslel Bureš a tak honěj matky na mateřské. Na to koule mají gerojové. BTW není uzavřená skupina náhodou soukromá věc jejích členů? By za chvíli mohli stíhat karbaníky v hospodě

beruska56 ( 29. července 2019 19:22 )

Kdyby se raději Policie věnova pravým lumpům Myslím,že jich je třeba ve vládě celkem hodně

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání