Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Shodil přítelkyni do rokle: Mladík místo vězení na roky vyvázl s podmínkou

Autor: ČTK - 
26. června 2019
17:35

Pražský vrchní soud ve středu snížil dvacetiletému Lukáši Tučkovi trest za pokus o vraždu ze sedmi let vězení na tříletou podmínku. Student předloni shodil svou bývalou přítelkyni do rokle v Jičíně. Podle obžaloby psychicky neunesl rozchod. Tuček dnes trval na tom, že si událost nepamatuje a že se cítí nevinný. Podle odvolacího senátu je jednoznačné, že čin spáchal, bylo by ale podle něj příliš přísné posílat ho za to za mříže. Verdikt je pravomocný.

Incident, který Tučkově někdejší dívce způsobil zlomeniny několika obratlů a zranění nohy, se stal vpodvečer 19. září 2017. Studentka se s mladíkem nedlouho předtím rozešla, a to po zhruba ročním vztahu. Přesto si spolu vyšli ven. Podle rozsudku si stoupli na ochoz jičínské vyhlídky Milohlídka a mladík se pak dívku pokusil shodit tlakem do jejích zad. Nejprve se zvládla zachytit zábradlí, Tuček ji ale nakonec strhl dolů a skočil za ní do osmimetrové hloubky - podle obžaloby proto, aby spáchal sebevraždu.

Mladík a dívka dopadli na různá místa. Našel je pár, který v tamním lesoparku hledal tzv. kešky. Tito svědci vypověděli, že nejprve slyšeli křik ve smyslu „nech mě být“, poté další křik a zvuky pádu.

Policie krátce po události uvedla, že šlo o nešťastnou náhodu mileneckého páru, který se na ochozu vyhlídky objímal při přehrávání scény z filmu Titanik. Kriminalisté pak ale případ přehodnotili. Dívka totiž sama vypověděla, že ji chlapec shodil, a Tuček se k tomu policistům původně přiznal.

Tučkovi hrozilo za pokus o vraždu deset až 18 let vězení. Královéhradecký krajský soud mu s přihlédnutím k jeho nízkému věku uložil trest pod zákonnou sazbou - sedm let - a povinnost uhradit dívce 130.000 korun jako nemajetkovou újmu a dalších 181.000 pojišťovnám jako náhradu škody.

Podle dnešního verdiktu má však Tuček hradit odškodné jen „podle svých možností“. Soud mu stanovil pětiletou zkušební dobu, dohled probačního úředníka a povinnost absolvovat program psychologického poradenství.

antismejd ( 26. června 2019 18:01 )

Tak si počkáme až někoho tentokrát úspěšně vodkrouhne.
Je totiž svým chováním časovaná bomba,která může kdykoliv explodovat.
Good luck,Vrchní soude!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání