Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zaměstnanec letiště v Košicích naboural autem letadlo: Nadýchal tři promile!

Letadlo mělo nehodu (ilustrační foto).
Letadlo mělo nehodu (ilustrační foto).  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
10. června 2019
15:56

Vskutku bizarní dopravní nehoda se stala o víkendu na letišti ve východoslovenských Košicích. Opilý řidič tankovacího vozu tam naboural do letadla. Pirát ranvejí policistům nadýchal téměř tři promile! Opilec si už vyslechl obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Tankovací vůz, za jehož volantem seděl opilý řidič, se o víkendu na letišti v Košicích na východním Slovensku srazil s letadlem, které bylo připraveno k odletu. Při střetu nikdo neutrpěl zranění, policie řidiče obvinila. Podle letiště letadlo poškozeno nebylo.

Nehoda se stala v sobotu odpoledne. Přivolaní policisté dechovou zkouškou naměřili řidiči tankovacího vozu téměř tři promile alkoholu.

Policejní vyšetřovatel obvinil řidiče z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Vzhledem k tomu, že řídil opilý při výkonu své profese a mohl ohrozit život a zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu, hrozí mu vězení na dva až pět let.

Košické letiště uvedlo, že při nehodě nebylo letadlo poškozeno a že letiště se zmíněným řidičem ukončilo pracovní poměr.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání