Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Boeingu vzplál za letu jeden motor: Pasažéři v panice bezmocně čekali na nejhorší

Autor: DH - 
25. dubna 2019
22:34

Videozáznam zachytil dramatické události, při kterých letounu Boeing vzplál za letu jeden ze dvou motorů. Nakonec se z výšky téměř kilometru nad zemí musel vrátit zpět na letiště. Vyděšení cestující se mohli jen modlit.

Cestující čelili hrozící tragédii na palubě Boeingu 767 dopravce Arkia Airlines. Let směřoval ze španělské Barcelony do Tel Avivu v Izraeli.

Na dostupném záznamu je jasně vidět, jak letounu krátce po vzletu vzplane levý motor. Na dalších pak můžeme spatřit přímo situaci na palubě, kde po pohledu z okýnka na oheň propukla panika.

Posádka byla následně přinucena z výšky přes 914 metrů nad zemí Boeing 767 otočit a vrátit se na barcelonské letiště. Podle dostupných informací letadlo přiletělo z dalekého Thajska a během cesty nemělo žádné potíže. Příčina poruchy se nyní šetří. Nikdo při ní nebyl zraněn.

Dnesjekrasnyden ( 26. dubna 2019 11:54 )

 Jedna věc je, že letoun dokáže letět s jedním motorem a druhá je, když ten motor hoří. Riziko požáru celého letadla je vysoké.

hera ( 26. dubna 2019 09:57 )

Nóó konečně, nevěděla jsem si s tím rady. Blesku díky.

a-z- ( 26. dubna 2019 07:28 )

Asi mu vynechal jeden válec.

Thyronx ( 26. dubna 2019 01:44 )

Když nemusím, s "chartery" nelétám. Mám dost zodpovědnosti abych si koupil letenku slušné letecké společnosti. Když nemusím, nelétám od jisté doby ani s ČSA. Chartery NEVĚNUJÍ patřičný servis svým letounům. Šetří i na opravách a kompromitují bezpečnost letadel. Raději si vždy připlatím. B767 stejně jako jiné typy dokáže bezpečně letět a přistát i s jedním motorem. To je snad všeobecně známo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání