Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chovatel (70) nechal býkům zarůst řetězy do krku! Hrozí mu 2 roky za mřížemi

Autor: rc - 
8. června 2019
13:03

Obzvlášť krutý případ týrání vyšetřují policisté z Královéhradeckého kraje. Muž (70), který vlastní farmu s několika desítkami kusů skotu, nechal dvěma býkům zarůst řetěz do krku! Na zemědělce, který se zabývá chovem od osmnácti let, upozornila vyšetřovatele veterinární služba.

Hrůzný pohled čekal na inspektory krajské veterinární správy při kontrole farmy na Hradecku, kde majitel chová několik desítek kusů skotu. Sedmdesátiletý soukromý zemědělec nechal dvěma býkům zarůst řetěz do krku!

„U býků vlivem nevhodného upoutání docházelo k postupnému pronikání řetězu do hlubších vrstev tkání, čímž docházelo ke kontaminaci rány a jejího okolí. Hluboké poškození kůže způsobovalo býkům dlouhodobě poměrně intenzivní bolest, která se s dobou trvání postupně zvyšovala,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová. Inspektoři krajské veterinární správy na muže upozornili policii, která chovatele již obvinila.

Muži hrozí až dva roky za mřížemi! „Na možné týrání upozornila krajská veterinární správa po opakované kontrole, po které její pracovníci zjistili, že zemědělec neučinil žádné nápravné opatření,“ uvedla mluvčí. Muž, který má s chovem skotu letité zkušenosti, obvinění odmítá.

„Uvedl, že řetěz byl schován do kožní řasy a že se jednalo o povrchové odřeniny chlupů,“ řekla mluvčí a dodala, že podle znalců byla zvířata týrána obzvláště krutým způsobem. „Znalecký posudek potvrdil, že zvířata byla týraná zvlášť surovým a trýznivým způsobem po dobu čtyř až osmi týdnů,“ dodala.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání