Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Tělo 4leté holčičky našli na břehu Rýna: 22letého zachránce zabil infarkt

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Aktualizováno -
5. června 2019
09:14
Autor: ČTK - 
5. června 2019
06:44

Pět dní trvalo pátrání po čtyřleté holčičce, která skončila v řece po převrácení nafukovacího člunu na Rýnu nedaleko Štrasburku. Záchranáři bohužel nepřinesli dobré zprávy. Dívenka je po smrti. 

V úterý francouzská policie oznámila, že našla tělo čtyřleté dívky, která se pohřešovala poté, co se na Rýně převrátil člun se čtyřmi lidmi. Informovala o tom agentura AFP. Nehoda, která se odehrála v zakázané zóně, si tak vyžádala celkem čtyři oběti.

Nafukovací člun se dvěma dospělými a dvěma dětmi se převrátil ve čtvrtek na Rýnu nedaleko francouzského Gerstheimu. Utonuli přitom 29letý muž a šestiletá dívka, kteří se plavili přímo ve člunu, a jeden 22letý muž, který skočil z břehu do řeky, aby jim pomohl. Toho podle zahraničních médií zřejmě zabil infarkt.

Tělo čtyřleté dívky z člunu, která se od nehody pohřešovala, se našlo na německém břehu Rýna. Podle AFP ji již identifikovali její rodiče. Jeden dospělý z člunu čtvrteční neštěstí přežil.

Skupina z německého města Offenburg, která vyrazila minulý čtvrtek na projížďku, se v době převrácení člunu pohybovala místech, kde je plavba loděk zakázaná, informovala agentura AFP.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání