Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Krvavé drama v Bratislavě: Postřelili dívku (15): Muž páchal harakiri!

Autor: shp - 
31. května 2019
21:35

V centru Bratislavy a jeho širším okolí bylo v pátek více než rušno. Agresivní muž vyhrožoval policistům zabitím. Nejdřív před budovou Ministerstva financí SR pobodal celníka a následně na Obchodní ulici i sám sebe. Policie po něm musela střílet. Při nešťastném zásahu zranila teprve patnáctiletou dívku.

Vše začalo před budovou ministerstva, kterou hlídají celníci z finanční správy. Agresor se chtěl násilím dostat do budovy ministerstva. „Útočník přímo před budovou ministerstva pobodal příslušníka finanční zprávy. Náš kolega je hospitalizovaný v nemocnici, naštěstí byl při vědomí, o čemž se přímo v nemocnici přesvědčili i ministr financí Ladislav Kamenický a prezidentka finanční správy Lenka Wittenbergerová,“ řekla webu Pluska.sk mluvčí finanční správy Ivana Skokanová.

Vyhrožoval všem kolem

Po útoku pak muž utekl do centra Bratislavy. „Vyhrožoval kolemjdoucím lidem včetně těch, kteří ho pronásledovali a natáčeli si ho na mobil. Nejbližší policejní hlídka šla k němu. Výhrůžky pokračovaly nadále, muž se oháněl nožem, byl nebezpečný pro své okolí i samotné policisty, a proto hlídka použila služební zbraň,“ řekla mluvčí policistů Veronika Slamková.

Postřelený muž se podle ní sám bodl do břicha. Policie tvrdí, že postupovala tak, aby byly zabezpečené život a ochrana všech okolo. Podle prvních informací z místa činu měl pak zadržený vyskočit z policejního auta a pobodat kolemjdoucí. To se ale nepotvrdilo. Údajně však došlo také ke zranění dívky (15), když strážci zákona pálili po útočníkovi. Zasáhli ji buď přímo, anebo měla být zraněna odraženou kulkou.

Je v umělém spánku

Na místě byli zraněni celkem tři lidé. Děvče bylo převezeno do nemocnice. „Jeho zranění je lehké a vyšetřuje se, co ho vůbec způsobilo. Proto bude postup policistů prošetřovat Úřad inspekční služby Ministerstva vnitra SR,“ uvedla policie.

„Jeden z mužů je v kritickém stavu a v umělém spánku, druhý zraněný muž byl během převozu do nemocnice při vědomí,“ dodala mluvčí Operačního střediska záchranné zdravotní služby Alena Krčová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání