Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Parta vandalů zdevastovala policejní služebnu z Místa činu: Vyzbrojili se šroubováky, spreji a hasicím přístrojem!

Vandalové poničili televizní studio. (Ilustrační foto)
Vandalové poničili televizní studio. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
2. května 2019
14:38

Parta zlotřilých mladíků v Sulzbachu na západě Německa poničila televizní studio, v němž se natáčí Místo činu, zřejmě nejznámější krimiseriál z německy mluvících zemí. Zničili, co mohli a zmizeli v lesích.

Pětice mladých pachatelů poničila vybavení televizního studia, které proslulo nejen v Německu výrobou populárního detektivního seriálu Místo činu.

Skupina vyrazila několik dveří, prostory postříkala barvami ve spreji, přestavěla rekvizity používané k natáčení seriálu, poničila nábytek akumulátorovým vrtacím šroubovákem a vystříkala práškový hasicí přístroj. Správce objektu tři mladíky a dvě dívky chytil, ale pětice mu nakonec utekla do nedalekého lesa a policie ji ještě nedopadla.

Jak vysoká škoda vznikla, nedokázala policie bezprostředně říct. Neobývané prostory patří sárské veřejnoprávní rozhlasové a televizní společnosti Saarländischer Rundfunk (SR), která v nich natáčí scény z nových dílů Místa činu, které se odehrávají na policejní služebně. I přes vzniklé škody má natáčení pokračovat, píše internetový portál deníku Die Welt.

Místo činu se v Německu vysílá od roku 1970, jde o nejdéle trvající seriál v německojazyčném prostoru. Doposud televizní diváci viděli kolem 1100 dílů. Za svou existenci se stal jedním z nejsledovanějších děl německé tvorby.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání