Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Rodina se 3 holčičkami přišla při požáru o vše, táta Martin skončil v nemocnici: Obec vyhlásila veřejnou sbírku

Autor: dce - 
25. dubna 2019
14:27

Ničivý požár vzal mladé rodině ze Vsetínska střechu nad hlavou a také veškerý jejich majetek. Majitel domu byl dokonce popálen. Obec, ze které rodina pochází, se jim rozhodla pomoci a vyhlásila veřejnou sbírku. Rodině se rovněž začaly ozývat stovky lidí, kteří jim chtějí poslat materiální pomoc.

Nepěkné zakončení Velikonoc si prožila mladá rodina z Huslenek na Vsetínsku v pondělí večer. Dům jim zachvátil požár. Ten propukl v kotelně krátce před osmou večer, na místo vyrazily čtyři hasičské jednotky.

Požár se velmi rychle šířil. V době příjezdu prvních jednotek byla požárem zasažena celá střecha jednopodlažního domu. Hasiči ihned začali požár hasit a dostali jej pod kontrolu během půl hodiny,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Podle ní byl rovněž popálen majitel domu, kterého hasiči ošetřili a předali lékařům, kteří na místo rovněž dorazili. „Ti nakonec muže odvezli do nemocnice k dalšímu vyšetření.“

Oheň hořel zničující silou, hasiči mohli likvidaci požáru vyhlásit až v deset večer. Dům i okolní budovy chladili vodou, stejně jako dvě propan-butanové lahve, které v domě zůstaly. Nešťastný majitel kvůli požáru tak doslova přišel o střechu nad hlavou. Způsobená škoda požárem přesáhne jeden milion korun,“ dodala mluvčí.

Tragédie se velmi rychle roznesla i mezi obyvateli Huslenek a nikdo neváhal s nabídnutím pomocné ruky. Starosta ve středu svolal mimořádně radu obce a vyhlásili veřejnou sbírku na pomoc mladé rodině se třemi malými holčičkami (2, 3 a 6), která při požáru přišla o všechno.

Obec zřídí transparentní účet (číslo účtu bude zveřejněno co nejdříve), kam můžete zaslat finanční podporu rodině, případně můžete složit finanční dar přímo do pokladny obce Huslenky. Vítaná je i pomoc hmotná, a to buď přímo oslovte rodinu, nebo dary doneste na obecní úřad,“ stojí na facebooku obce.

Podle odezvy se rodině ozvaly stovky lidí, kteří neváhali a poslali buď materiální pomoc, nebo přiložili ruku k dílu na spáleništi. „Dobrý den všem, konečně se dostávám k tomu vám všem, kterým jsme nestihli odepsat, zvednout telefon atp., moc a moc poděkovat. Hlavně za tu pozitivní energii, která k nám od Vás všech míří a opravdu moc nám to pomáhá. Moc děkujeme za věcné dary, jako oblečení a věci denní spotřeby, těm, kdo nás pomohli zajistit na nejbližší dny... stejně jako hračky pro děti, které díky tomu už nestíhají myslet na to, co nás potkalo a jsou veselé,“ napsal na facebooku tatínek Martin.

MarkyK ( 25. dubna 2019 19:07 )

Prosim vás, ať jim pošle kdo chce co chce. Tohle rozhodně nikomu nepřeji zažít.. ale nepojistit si barák, střechu nad hlavou.. tím spíš, že je to domov pro malé děti, to nepochopím. Rozhodně to není žádná ohromná částka za to pojištění. A člověk má aspoň klid a nemusí být odkázán na nějakou sbírku..

PPP150W ( 25. dubna 2019 18:44 )

peyotl,takže nic, že, vědátore. Jen kecy hlupáka, který o tom nic neví, ale žvaní nesmysly a teď dělá dead beatle.

PPP150W ( 25. dubna 2019 16:35 )

Přál bych vám, aby něco podobného potkalo vás. Jak se vám potom budou číst podobné komentáře, budete li mít na čem.

PPP150W ( 25. dubna 2019 16:33 )

peyotl, trochu odbočím. Nazval jste mně technickým neználkem, tak bych rád věděl, jak si představujete připojení settopboxu např. k TV Tesla 4002A z r. 1957, tak, aby šel obraz a zvuk, když jste tvrdil, že toto lze i k TV z r. 1955, kdy se u nás s výrobou TV přijímačů začínalo typem Tesla 4001. A můžete klidně erudovaně. Starých TV mám doma nemalou sbírku a téměř všechny jsem uváděl do provozu. Samozřejmě v době analogu z antén, a ty, které jsem získal později pomocí generátoru analogového zkušebního obrazce známého jako monoskop. Tak do toho, Edisone.

MarkyK ( 25. dubna 2019 16:05 )

A to nemají pojistku na ten dům, nebo co ? Pokud ano, tak sbírku nepotřebují a pokud nebyli pojištění, tak je to jejich problém... sorryjako

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání