Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šestičlenné rodině z Poličky vzal požár střechu nad hlavou: Obec pro ně vypsala sbírku

Autor: DH - 
14. ledna 2019
18:50

Mladou rodinu se čtyřmi dětmi z Poličky na Svitavsku mezi svátky postihl požár a zničil jim střechu nad hlavou. Lidé situaci nenechali jen tak a na rodinu začali vybírat peníze. Především pak samotné město Polička, které sbírku zřídilo a rovnou do ní vložilo sto tisíc.

Velký požár vypukl ve zrekonstruovaném hospodářském stavení 28. prosince loňského roku. Rodina se čtyřmi dětmi nemohla tragédii nijak zabránit. Oheň se rozhořel kolem páté hodiny ranní. Všichni členové rodiny stihli včas před živlem utéct do bezpečí. Příčinou požáru, který likvidovalo osm hasičských jednotek, měl být zazděný trám v komíně. Rodina, která v ten den přišla o střechu nad hlavou, však nezůstala dlouho bez pomoci.

Na místo neštěstí ještě ve stejný den dorazil starosta města Polička Jaroslav Martinů, který okamžitě přislíbil rodině finanční pomoc.

„Klíčové je, že mají možnost bydlet u jejich maminky. Pro mladou rodinu se čtyřmi dětmi je to velké neštěstí. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Ještě na dnešek jsem svolal Radu města Poličky,“ řekl Martinů pro iDnes.cz a zmínil, že už se s kolegy z radnice předběžně dohodli na konkrétní sumě, kterou jim dají.

A jak řekl, tak udělal. Rodina dostala 100 tisíc korun, město navíc zřídilo i finanční sbírku, kam mohou lidé přispívat. V tento moment je na transparentním účtu cca 119 tisíc korun. Z nich ale oněch sto dalo město, účast tak prozatím není příliš hojná. Pomáhají ale i sociální sítě.

Velký kus práce odvádí pro rodinu na Facebooku i paní Anna, která se vydala přímo do vyhořelého domu a vše nafotila. Pravidelně pro ně také sbírá různé oblečení, plenky a podobné věci. Celou galerii shořelého domu pak umístila s prosbou o pomoc na Facebook.

Přispět mladé rodině s dětmi může každý, město Polička má na svých internetových stránkách veškeré informace.

ja-stana ( 14. ledna 2019 19:20 )

Nas-rat, měli být pojištění.

Zobrazit celou diskusi