Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Šel na česnek, a domů se nevrátil. Rozstříleného Jozefa (†77) našli v milovaném lese

Vypravil se pro česnek, a domů se nevrátil. Příbuzní jsou zdrcení z vraždy důchodce (†77)
Vypravil se pro česnek, a domů se nevrátil. Příbuzní jsou zdrcení z vraždy důchodce (†77)  (Autor: archiv blesku, Pluska.sk)
Autor: DH - 
24. dubna 2019
09:58

Miloval les a procházky v něm. Nakonec tam i zemřel. Sedmasedmdesátiletého důchodce nalezla po několikadenním pátrání policie mrtvého v jeho oblíbeném Levočském údolí nedaleko slovenské Spišské Nové Vsi na Prešovsku. Měl v sobě prý sedm střelných ran. Rodina je zdrcená.

Podle slov nejbližších se Jozef (†77) vypravoval do lesa často. Byl to jeho život. „Chodíval tam každý den. Ve čtvrtek nebo v pátek ráno jsem ho potkala, jak si chystá motorku. Znovu měl namířeno do lesa,“ vypověděla zdrcená sousedka slovenskému webu Pluska.sk. Podle všech z jeho okolí se jednalo o milionového člověka, dobráka, který by neublížil ani mouše.

V současné chvíli není jasné, co přesně se v zalesněné oblasti Levočského údolí stalo. Pan Jozef to tam ale měl rád. Z jeho domu to na místo neměl daleko. Žil v bytě na Jilemnického ulici ve Spišské Nové Vsi se svojí manželkou. Společně vychovali tři syny. „Vůbec nevíme, co se stalo. Nechceme o tom mluvit, je to pro nás velice těžké,“ řekl stroze Plusce jeden z nich.

Podle informací slovenských médií se Jozef vypravil do lesa pro medvědí česnek. Když se dlouho nevracel, jeho žena kontaktovala policii. Kriminalisté po muži pátrali od Velkého pátku. V rámci rozsáhlé akce pak nehybné tělo důchodce nalezli v neděli večer. „Na těle nebohého, po kterém bylo vyhlášeno pátrání, byla zjištěna vícenásobná střelná poranění,“ napsala na svém facebooku policie. Podle některých zdrojů měl v sobě Jozef sedm ran. Policie ale prozatím zůstává skoupá na slovo.

V současné době jsou prováděny procesní úkony a intenzivní operativní opatření za účelem objasnění skutku. Vzhledem k závažnosti případu v této fázi vyšetřování nelze z taktických důvodů poskytnout bližší informace," řekla policejní mluvčí Jana Ligdayová.

Andrea Stejskalová ( 26. dubna 2019 00:18 )

Tvl ani nevíš, co to ten medvědí česnek je, když plkáš takový 💩

offline ( 24. dubna 2019 22:16 )

Sedm střel do zad. Jasná sebevražda.

ostuda ( 24. dubna 2019 17:35 )

kdyby nevypadal jak divočák a nepřevlíkal se za něj, mohl si v pohodě uživat důchod. a jestli se vždycky narval tím česnekem, tak možná i rodina. já bych to furt čuchat taky nevydržel

hradnisamohonka ( 24. dubna 2019 16:35 )

Ty se ani moc snažit nemusíš, jsi jasný.

cododat ( 24. dubna 2019 15:10 )

nebo ňáký ozbrojený hovado na čtyřkolce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání