Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nemohoucího psa někdo odhodil v Horažďovicích: Tyrana hledá spolek, který zvíře zachránil

Autor: dce - 
23. dubna 2019
16:43

Stařičkého jezevčíka postiženého na zadního nohy někdo sprostě odhodil v Horažďovicích, patrně, aby zde zemřel pomalou a krutou smrtí. Naštěstí si pejska všiml náhodný kolemjdoucí a podařilo se ho zachránit. Po majiteli, který psa odložil se nyní pátrá. Nepoznáváte nemocného jezevčíka?

Ferda, jak pejska nálezci pojmenovali, byl objeven 5. dubna u sila v Horažďovicích, kde ho někdo odhodil jako odpad. Důvod nebylo nutné hledat dlouho - starý jezevčík je ochrnutý na zadní nohy. První prohlídka u veterináře bohužel přinesla smutnou zprávu - postižení je již nezvratné.

Majitele, který nemohoucího psa jednak odložil, a možná mu také zranění způsobil či jeho stav zanedbával, teď hledá spolek na záchranu zvířat. „Rádi bychom nalezli majitele, který se 5. dubna zbavil ochrnutého staršího psíka a opustil ho na okraji Horažďovic. Někomu ten pes patřil, třeba ho soused pozná. Pes, byl umístěn do kotců městské policie Horažďovice, kde o něj bylo ze strany dobrovolnic s láskou pečováno, ale na šance na život byla mizivá. Byl nechodící, jen se plazil a i vyprazdňování muselo být prováděno mechanicky,“ popsala Deníku Ivana Jensen ze spolku Nalezenci Šumaváci s tím, že by viník měl být potrestán.

Nejprve tak bylo třeba vyřešit, co s pejskem bude dál. "Majitele se nepodařilo najít ani se nepřihlásil a Ferdíkovi hrozilo utracení. Na pomoc mu okamžitě přispěchala Lenka Saláková a Jana Rybová, které se rychle naučily jak ochrnutému pejskovi pomoci s vyměšováním a daly mu pocítit, že má šanci na život," popsali na stránci Nalezenci Šumava ochránci zvířat.

Hodnému pejskovi s chutí do života se nakonec podařilo najít místo ve spolku Jezevčíci v nouzi, který se ho ujal. "Srdce má v pořádku. Je velmi podvyživený, kost potažená kůží, žádné svaly, zadní část zcela atrofovaná, nohy odřené. Je mu tak kolem deseti let. Ve smečce je přátelský a k lidem nesmírný mazel," popsali pracovníci spolku.

V nejbližší době bude Ferdovi na míru vyroben invalidní vozíček, a tak se bude moci volně pohybovat a řádit s ostatními pejsky. Pokud chcete spolku Jezevčíci v nouzi pomoci s financováním péče o psy, můžete tak udělat na jejich transparentním účtu: 2300759229/2010.

ali70 ( 25. dubna 2019 10:11 )

 Smutné, kolik bezcitných sviní je i tady mezi čtenáři

cododat ( 24. dubna 2019 14:46 )

Takovej grázlům přeju co nejbolestivější osud - dívat se do hrobu svého dítěte a přitom umírat na raka. Ať poznaj, o čem je bolest!!!

prycsnima ( 24. dubna 2019 13:32 )

Kdyby ho radsi venovali na guláš

ivuska1 ( 24. dubna 2019 12:13 )

Podekovani spolku, ktery hleda tyto tyrany. Vsechny tyto lidske zrudy , ktere tyraji zvirata , musi byt zastaveny !!! VYSOKE TRESTY !!!! ZVEREJNOVANI JEJICH JMEN A OBLICEJU ! Plno lidem vubec nedochazi , ze tenhle lidsky odpad , je nebezpecny pro nas vsechny !

pisecanda ( 23. dubna 2019 18:08 )

Odporný grázl, nemám slov..... kéž by byl nalezen a pořádně ho někdo zlinčoval.......

Zobrazit celou diskusi