Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

První slova poslance Hrnka, který přišel o rodinu při letecké tragédii: Drsná odpověď na nenávistné vzkazy!

Autor: DH - 
10. dubna 2019
15:03

Několik dní se nikde neukázal, protože byl zdrcený a totálně zlomený krutou tragédií, která ho postihla. Slovenský poslanec Anton Hrnko (64) přišel o manželku, dceru i syna při letecké katastrofě v Etiopii, kde se letos 10. března zřítilo letadlo Boeing 737 MAX se 157 cestujícími na palubě. Teď však Hrnko poprvé promluvil. Poděkoval za smuteční kondolence, ale také zmínil nenávistné vzkazy.

Antonovi Hrnkovi krátce po nehodě kondolovalo téměř celé Slovensko. Politika šla v tomto případě stranou a upřímnou soustrast vyjádřili svému soupeřovi i členové opozičních stran. Věděli, že v případě podobného neštěstí není prostor na žádné politické hry.

Poslance Hrnka tragédie naprosto zdrtila a několik dní se neukázal ani ve Sněmovně. Nyní je však už zpět v práci a plně se věnuje svým povinnostem. Navíc se k tragédii poprvé vyjádřil.

„Už jsem to jednou řekl. Ani svému největšímu nepříteli bych nepřál, aby ho zastihlo něco takového, jako mě. V životě jsem nikomu nepřál nic zlého, protože mě otec soustavně učil, že i když nebudu zrovna jednat v dobru, nemám rozhodně působit zlo. A nikdy jsem vědomě nikomu nic zlého neudělal,“ rozepsal se na svém facebooku Hrnko. Zmínil také, že si váží kondolencí i ze zahraničí. „Jsem za ně vděčný i přes fakt, že jsem se zřekl veškerých parlamentních aktivit, při kterých je třeba cestovat,“ zmínil poslanec.

Anton Hrnko ale chtěl svým statusem upozornit na jinou skutečnost a to tu, že ne všichni uživatelé facebooku zachovali korektnost. „Dostal jsem, především na sítích, kde se dá úspěšně skrýt identita, vzkazy, které radši necituji. Všem jim odpouštím, protože zloba a nenávist je to nejhorší, co může lidskou bytost degradovat na úroveň toho nejhoršího, co si umíme představit,“ rozčílil se poslanec. „To, že mám svůj politický názor, a že ho prosazuji, je moje svaté právo a je to jeden ze základních přínosů z listopadu 1989. Stále se však utvrzuji v tom, že mít jiný politický názor je důvodem šířit nenávist až za hrob,“ dodal Hrnko.

„Všem jim přeji jen to nejlepší a prosím Boha, aby, pokud je postihne něco podobného, je nenašli takoví lidé, jako jsou oni sami, kteří by tu bolest ještě více zvýraznili,“ uzavřel Hrnko svůj status.

Slovenský poslanec Anton Hrnko přišel o svoji ženu, dceru a syna při tragickém letu etiopských aerolinií z hlavního města Addis Abeby do keňského Nairobi. Pád Boeingu 737 MAX nepřežilo všech 157 pasažérů. Společně s Hrnkovou rodinou zahynula ještě jedna Slovenka. Příčina tragédie z desátého března letošního roku se stále prošetřuje. Krátce po ní aerolinky z celého světa stáhly z nebes inkriminovaný typ letadla od americké společnosti ze Seattlu.

lecram ( 10. dubna 2019 16:57 )

je to obrovske nestastie,pozostalym treba vyjadrit uprimnu sustrast, ale na druhu stranu aj vysvetlit preco tolko nenavisti voci tomuto cloveku,ktory sa chova ako jeho predseda vsetkym znamy plagiator,podvodnik a kapitan,ktoreho povysil nominant strany SNS sam najväcsi kapitan Danko. Spravanie pana poslanca Hrnka je naozaj ubohe a nech sa necuduje odozve ludi aj pri takejto udalosti.Nie nadarmo sa vravi Kto druhemu jamu kope,sam do nej spadne a tento pan by sa mal v prvom rade zamysliet sam nad sebou,jednoducho ho karma dohnala...

egyptanka ( 10. dubna 2019 16:56 )

Lidi jsou dobytek. Nedovedou si ani za mák představit,co pozůstalý prožívá. Jinak by takto neubližovali.

Brnooo ( 10. dubna 2019 16:55 )

Když už to jeho vyjádření překládáte do češtiny, tak aspoň napište česky i mě/mně

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání