Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žena předstírala rakovinu, aby z lidí dostala peníze: Na „léčbu“ vybrala přes milion

Autor: ital - 
10. dubna 2019
17:09

Britka Nicole Elkabbassová (40) z města Broadstairs ležícího v hrabství Kent podle policie předstírala, že má rakovinu. Dělala to kvůli příspěvkům, které jí z dobré vůle posílali soucitní lidé z celé Británie. Než všechno prasklo, přispěli jí do sbírky na „léčbu“ v přepočtu 1,3 milionu korun. Teprve pak ji místní policie obžalovala z podvodu. 

Čtyřicetiletá Britka Nicole Elkabbassová z britského města Broadstairs prý před rokem fingovala rakovinu, aby se jí podařilo od štědrých lidí vybrat peníze na údajnou léčbu. Do fondu, který založila, jí dobrosrdeční občané věnovali v přepočtu 1,3 milionu korun. V pátek ji vyšetřovatelé obvinili z podvodu.

Během vyšetřování a výslechů detektivové zjišťovali, zda Nicole skutečně měla smrtelnou nemoc poté, co vytvořila webovou stránku svého nadačního fondu. Ukázalo se, že si nemoc nejspíš vymyslela.

Na začátku května má proto stanout před soudem ve městě Margate, kde bude muset doložit, že zákeřnou nemocí skutečně trpěla.

Mluvčí policie z Kentu oznámil: „Žena byla obviněna z podvodu a přijetí darů na léčbu údajné nemoci, kterou patrně neměla. Nicole Elkabbassová čelí šesti obviněním z podvodu.“

Podle vyšetřovatelů Nicole nepravdivě tvrdila, že potřebuje podstoupit léčbu rakoviny, v období od února do srpna 2018. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání