Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Máma trpící rakovinu nahrává pohádky před spaním pro své děti, kdyby zemřela

Autor: shp - 
17. února 2019
06:20

Je jí teprve 30 let, ale protrpěla si toho už hodně. Mladá maminka bojuje již přes dva roky se zákeřnou rakovinou. Ashlee Blairová z Belfastu v Severním Irsku si není jistá, že nad nemocí zvítězí. Nahrává si proto, jak vypráví svým dětem pohádky před spaním, aby měly co poslouchat, kdyby zemřela. Toto je velmi smutný příběh.

Ashlee byla rakovina prsu diagnostikována těsně před Vánoci v roce 2016. Maminka třech malých dětí, Amelie (6), Petera (5) a Conora (2), podstoupila chemoterapii, radioterapii a dvojitou mastektomii (odstranění prsů) a doufala, že rakovinu nadobro porazila. Bohužel její modlitby a přání nebyly vyslyšeny.

Rakovina se bohužel vrátila

Rakovina se vrátila. K tomu se navíc rozšířila do dalších částí těla mladé maminky. „Poprvé jí rakovinu diagnostikovali v říjnu 2016, ale nyní jí diagnostikovali rakovinu čtvrtého stupně. Má ji v krku, na páteři, v stehenních kostech a v hrudníku,“ řekl bratr Samuel Blair webu Belfast Live.

„Prognózy doktorů jsou velmi tvrdé, rakovina se rozšířila jejím tělem. Onkolog řekl před Vánocemi, že jí zbývá rok, možná tři, ale nikdo nečekal, že se její stav tak zhorší, jako se stalo před šesti týdny. Měla být stále schopná stát, ale žádné množství léků na bolest už nepomáhá,“ pokračuje. V tomto stavu je velmi bolestivé ji vidět pro všechny příbuzné.

Myslí jenom na své děti

Jediné, na co Ashlee nyní myslí, jsou její děti. Její stav je tak špatný, že si nedokáže sama ani učesat vlasy. „Nebojí se umírání nebo něčeho takového. Strachuje se akorát o své děti a o to, co se s nimi stane,“ dodal. Maminka na pokraji smrti si proto nahrává všechny pohádky, které vypráví svým dětem, aby si je mohly později pouštět, až tu nebude…

Zobrazit celou diskusi