Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matka musela říct umírající dceři (†31) sbohem sedmkrát! V bolestech se probírala ze sedativ

Autor: shp - 
30. června 2018
05:25

Angličanka Susan Strong zažila trápení, kterého se děsí každý rodič. Pohřbila vlastní dceru, která zemřela na vzácnou a agresivní formu rakoviny. Odchod Fiony Strong (†31) byl však obzvlášť smutný a bolestivý. Mladá žena měla podle lékařů zemřít poklidně v bezvědomí pod vlivem sedativ. Nestalo se tak, umírající se stále probouzela v nesnesitelných bolestech.

Zdrcená a uplakaná maminka se svou dcerou musela rozloučit několikrát předtím, než její život skutečně vyhasl. Nyní bojuje ve Velké Británii za práva na eutanazii neboli asistovanou sebevraždu, která je v zemi stále nelegální.

Fioně byla diagnostikována vzácná a agresivní forma rakoviny rhabdomyosarcoma v říjnu 2015. Mladá žena si stěžovala na bolesti hlavy, žaludek na vodě a otupělou tvář. Lékaři objevili, že má za pravým okem nádor v kosti.

Ochrnula ji tvář, musela podstoupit chemoterapii a radioterapii a oko přišla. V roce 2017 jí lékaři řekli, že rakovinu porazila. Bohužel to byla pouze dočasná výhra. Po 4 měsících doktoři objevili další nádor, který postupoval jejím tělem mnohem rychleji.

Rozšířil se do jejího mozku, nosu, krku, ramenou a páteře. Život Fiony se blížil ke konci. Byla proto přijata do hospice, kde jí lékaři podávali koktejl sedativ a dalších tlumících léků. „Byla na tolika lécích, ale doktoři stejně nedokázali utlumit bolest,“ řekla Susan Daily Mirroru.

Řekla mi: Zkusím to tu do 27. dubna. Když se nebudu cítit lépe, chci, abys mi pomohla ukončit můj život. Vezmi mě do Švýcarska nebo někam,“ vzpomíná Susan. Jenže její stav se nelepšil. Bolesti ji stále probouzely z uměle navozeného komatu.

Jednou se probudila a byla žíznivá. Dala jsem jí napít a ona mi řekla: Mami, přestaň se mě snažit udržet naživu. Bylo to pro ní také strašidelné,“ vzpomíná matka zemřelé. Horor ale stále nekončil. Smrt neměla Fiona lehkou a bezbolestnou.

Nakonec jsme jí museli říct sbohem šestkrát nebo sedmkrát než nakonec zemřela,“ uzavřela Susan. Nyní bojuje, aby se změnila britská legislativa a eutanazie se stala legální i ve Velké Británii. To ale bude boj na dlouhou trať s nejistým výsledkem.

VIDEO: Prázdniny Leničce (10) ukradnou chemoterapie. V lýtku holčičky bujela rakovina

sores ( 30. června 2018 10:49 )

Není nic na světě krutějšího jak když milující rodič musí pohřbít své dítě!!! Navíc malé nebo mladé ještě. Je to doslova na psychiatrii!!!

snehulak ( 30. června 2018 07:22 )

Však také je sedmička šťastné číslo.

Zobrazit celou diskusi