Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nemocnice nechala Evu (†64) ležet na chodbě: Následoval nekompromisní trest!

Autor: ital - 
3. dubna 2019
19:19

V polovině března otřásl Slovenskem případ, kdy zaměstnanci chirurgického oddělení v Nemocnici Levice nechali po operaci ležet vážně nemocnou Evu (†64) na lůžku na chodbě. Přestože ji později, kdy se začala případem zabývat média, převezli na pokoj, žena stejně zemřela. Nemocnice propustila primáře chirurgického oddělení.

Otřesný případ, který se odehrál v polovině března, šokoval Slovensko. Onkologicky nemocnou Evu (†64) nechali zaměstnanci chirurgického oddělení ležet po operaci na chodbě.

Ani přes opakované výzvy příbuzných a její vážný stav ji nepřemístili. „V sobotu jsme za ní přišli, když byla po operaci. Ležela na chirurgii na chodbě, protože prý měli plno. Oznámili nám, že měla zánět břišních orgánů a pánve a rakovinu lymfatických uzlin v pokročilém stadiu. Před operací jí diagnostikovali cirhózu jater. Selhávaly jí ledviny a měla potíže se srdcem,“ sdělila její snacha Vlasta (39) pro Čas.sk.

Slovenská ombudsmanka Mária Patakyová se k hrozivé události vyjádřila slovy: „Postup nemocnice, který byl popsaný v mediálních výstupech, nepovažuji za vhodný či respektující důstojnost pacientů nemocnice. Zároveň si myslím, že kromě toho může dokonce představovat pro pacienty možná zdravotní rizika.“

Poté, co se začala situací zabývat média, převezli Evu na pokoj. Přesto ale po několika dnech zemřela. Děsivý případ sledoval také hlavní lékař Nitranského kraje Ľubomír Ševčík, který prohlásil, že se jedná o selhání a je nutné vyvodit osobní odpovědnost. K tomu také později došlo.

„Pracovní poměr s primářem chirurgie byl ukončen z iniciativy Nemocnice Levice, a to na základě dohody ke dni 25. 3. 2019,“ oznámili zástupci nemocnice.

Hlavní lékař Ševčík to doplnil slovy: „Z toho důvodu, že nebyla nějakým způsobem zanedbána zdravotní péče, ale šlo jen o etický rozměr celé této kauzy, pokládám satisfakci vůči příbuzným, ale i oddělení, za dostatečnou. Opravdu se jednalo o lidské a profesionální selhání.“

drec ( 4. dubna 2019 01:18 )

Snažili jste se získat půjčku od banky, ale bez úspěchu? musíte naléhavě dostat peníze z dluhů? Potřebujete finanční prostředky na rozšíření nebo zahájení vlastního podnikání? . Nabízíme dlouhodobé i krátkodobé úvěry s výše úvěru od 2000,00 Kč do 5 000 000 USD. Můžeme také nabídnout pomoc při refinancování vaší hypotéky. Přihlášky jsou k dispozici pro žadatele, kteří jsou starší 18 let. Pro více informací nás prosím kontaktujte, naše e-mailová adresa je následující: standardloan.bk@gmail.com

verka1 ( 3. dubna 2019 20:13 )

Až se o případ zacala zajímat televize a ombudsman, tak jinak už nemocnice nemohla rozhodnout než že primář odejde. Doktoři se k pacientům chovají jak dobytku!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání