Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smutný příběh nezletilé dívky: Prodal ji otec do Švédska na sex a k provdání?

Dívka měla být prodána k sexuálnímu zneužívání. (ilustrační foto)
Dívka měla být prodána k sexuálnímu zneužívání. (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
28. března 2019
20:30

Toto je příběh, ze kterého se musí všem zodpovědným rodičům svírat hrdlo. Policie na Slovensku i Švédsku stejně jako příslušné sociální úřady řeší děsivý případ. Slovák měl prodat svou nezletilou dceru k sexuálnímu zneužívání a manželství ve Švédsku!

Podle slovenského deníku Nový Čas, který o případu informoval, vše začalo tím, že otec s dcerou odcestovali se svolením její matky do města Malmö ve Švédsku. Právě v něm žije i početná komunita Slováků.

Ze země na severu Evropy pak přišla zpráva, že tam může být dívka držena nedobrovolně. Existuje též podezření, že mohla být do Švédska prodaná, v zemi bitá a opakovaně sexuálně zneužívaná. Není také vyloučené, že otec prodal děvče jinému muži a jeho synovi.

Mladá Slovenka měla být držena izolovaná s šestnáctiletým chlapcem a jeho rodinou. Za hocha měla být provdána a pak znásilňována, což však švédské orgány nepotvrdily. Příbuzná matky zburcovala úřady ve dvou státech, protože s dívkou ztratila rodina kontakt.

Otec byl propuštěn kvůli nedostatku důkazů

Ze Švédska přišla i zpráva, že tamní orgány otce děvčete propustily kvůli nedostatku důkazů. Sociální kuratela navrhla nezletilou Slovensku převézt zpátky do rodné země. Nakonec se tak stalo, dívka se dostala na Slovensko cestou přes maďarskou Budapešť.

Úřady ji na Slovensku svěřily do péče neziskové organizace, která má sídlo na západu země. Kde je ale přesně dívka umístěna, tají. Případem se přitom už téměř půl roku zabývá policie. Vyšetřovatel podal trestní oznámení kvůli podezření z obchodování s lidmi.

Úřady jsou na slovo skoupé

Obvinění vůči konkrétní osobě doteď nebylo vzneseno. V případu jsou vykonávané procesní úkony, proto není v současnosti možné poskytnout více informací,“ řekla mluvčí policejního prezidia Denisa Baloghová. Více informací o případu neposkytlo ani Centrum pro sociálně právní ochranu dětí a mládeže.

Jaký je současný stav děvčete? Soudkyně Okresního soudu v Komárnu Adriana Konkolovská nedávno zakázala styk rodičů s nezletilou, která je v sociálním zařízení. Co bude s dívkou dál, je tak nyní velmi nejasné. Snad už ji čeká lepší budoucnost.

htachachndrahtach ( 29. března 2019 09:00 )

Nohy a co?

andorea ( 29. března 2019 08:26 )

Panebože, to se mi snad jen zdá...Pořádek tu mají dělat úřady a policie, ne nějaká cizí neziskovka, či co jsou zač!

HledacPravdy ( 29. března 2019 07:01 )

Také bych to tak tipoval..

jameson ( 28. března 2019 22:38 )

Chápu dobře, že Slovák Dežo prodal dceru Švédovi Ahmedovi?

luklovah ( 28. března 2019 22:10 )

Barnevernet jede zrovna do Česka udělat trochu pořádek a pomoct dětem které jsou v Česku týrané vražděné a zneužívané a to klidně i od vlastních rodičů.Kéž bych měla pravdu a mohl tady Barnevenret pomáhat dětem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání