Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Gang vrahů mlel své oběti v mlýnku na maso: Výpověď mafiánů pomohla najít další těla obětí

Autor: ital - 
26. března 2019
19:41

Opravdu brutálním způsobem se slovenský gang Sátorovců zbavoval svých konkurentů, nepohodlných svědků a bílých koní. Osm jeho členů poslal v pondělí soud v Bánské Bystrici až na 25 let do vězení. Prokurátor po vynesení rozsudku prohlásil, že v počtu vražd nemají pachatelé v celé střední Evropě konkurenci.

Mafiánská skupina z jižního Slovenska podle slov obžaloby zavraždila několik svých konkurentů, nepohodlných svědků a bílých koní. Dokonce popravili i samotnou hlavu zločinecké skupiny Ľudovíta Sátora. Svých obětí se zbavovali skutečně otřesným způsobem - rozemleli je v mlýnku na maso. „V počtu vražd nemají konkurenci. Myslím, že ve střední Evropě není gang, který by měl na svědomí více než 40 vražd,“ sdělil prokurátor pro TV JOJ.

Osm mužů čelilo obžalobě z 12 spáchaných skutků. Kromě hlavních představitelů byl členem mafiánské skupiny Sátorovců také bývalý policista, jenž gangu donášel informace. Ty prý vedly k vraždě Vojtecha Ésciho, který patřil do konkurenční skupiny. Soud udělil obžalovaným mužům tresty ve výši 17–25 let.

Mluvčí soudu Katarína Kudjáková sdělila: „Senát Specializovaného trestního soudu v Bánské Bystrici uznal vinnými osm osob obžalovaných ze založení, zosnování a podporování zločinecké skupiny, závažného činu úkladné vraždy a dalších trestných zločinů.“ Prokurátor dodal: „Je to první etapa v kauze Sátorovců, nebyly uděleny žádné doživotní tresty, protože spolupracují. Obvinili jsme ještě další osoby, které si objednaly vraždu.“

Proces trval necelý rok. Jedním ze svědků byl i policejní prezident Milan Lučanský. Ten mluvil o setkání se Sátorem. Rovněž promluvil i jeho předchůdce Jaroslav Spišiak, jehož chtěli Sátorovci zdiskreditovat. „Tehdy to nikdo neřešil, teď jsem za oběť,“ uvedl bývalý policejní prezident Jaroslav Spišiak.

Díky spolupráci obžalovaných se podařilo policistům objevit další oběti. „Vykopali jsme dalších 10 těl. Kauza pokračuje, jsou tam i ctihodní občané z komunální politiky,“ pověděl prokurátor. Kauza Sátorovců není u konce. Mezi jmény obžalovaných se objevuje i starosta Dolního Chotára a jeho syn.

jasnovidec01 ( 16. dubna 2019 20:49 )

no a v naší zemičce Kramný 28 let za zkorumpovaný a nedokázaný vraždy ...

Limone ( 27. března 2019 02:03 )

To jsou opravdu pálky, když u soudu mafiáni, kteří nemají v Evropě konkurenci, vyfasovali tresty do 25 let kriminálu. Tresty a Justici, lze považovat za výsměch lidským právům a svobod a především pozůstalým obětí. Nemluvě o tom, že tam mají € a chudobu !!!

zlymikes ( 26. března 2019 20:08 )

Odkoukali to od profesionála, detektiva Colomba

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání