Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Orangutanka měla v sobě 74 střel: Kvůli bolesti se nemohla starat o mládě, které zahynulo

Autor: ital - 
19. března 2019
21:15

Orangutanku jménem Hope žijící v provincii Aceh v Indonésii, někdo 74krát postřelil vzduchovou puškou. Kvůli mučení oslepla a rovněž utrpěla zlomeninu klíční kosti, řezné rány a modřiny. Kvůli zraněním se nedokázala postarat o své jednoměsíční mládě, které zemřelo na podvýživu. Již nikdy nebude schopná vrátit se zpět do přírody.

Třicetiletou orangutanku jménem Hope nalezli vesničané v sobotu 9. března na farmě v provincii Aceh v Indonésii i s naprosto dehydrovaným jednoměsíčním mládětem. Ležela prý schoulená na lesním porostu. Podle slov veterinářky Yenny Saraswatiové se stala obětí surového útoku, který ji připravil o zrak. Rentgen ukázal, že měla v sobě 74 diabolek ze vzduchové pušky, z toho 4 v levém oku, 2 v pravém.

Rovněž utrpěla zlomeniny kostí, řezné rány a modřiny. Zranění jí způsobili násilníci, kteří na ni zaútočili naprosto bezdůvodně. Šéf provinční záchranné stanice Sapto Aji Prabowo řekl, že mládě zemřelo na podvýživu, když se je záchranáři snažili transportovat na veterinární kliniku na Severní Sumatře. „Ti lidé, kteří je mučili, jsou skuteční barbaři.“

Veterinářka Saraswatiová pověděla, že Hope podstoupila v neděli operaci klíční kosti a zotavuje se. „Dostane se z toho, ale nebude již schopná se nikdy vrátit do divočiny,“ oznámila veterinářka. Také řekla, že v průběhu operace nevyňali ani jednu z diabolek, jelikož prioritou bylo zafixovat klíční kost a předejít hrozící infekci.

Konflikty mezi lidmi a orangutany vzrostly poté, co průmyslové společnosti pro zpracování dřeva, papíru a palmového oleje neustále zmenšují přirozené prostředí výskytu orangutanů v divočině. Vládní úředníci nyní pátrají po pachatelích tohoto šíleného útoku.

kaluze ( 20. března 2019 10:46 )

Chudinka nemám slov jak jsou lidi zly,palmovy olej nikdy.....

zada ( 20. března 2019 10:43 )

Na světě lidé způsobují svému okolnímu světu tolik problémů, ale ono to nestačí, my musíme ještě mučit, zabíjet.... žádné zvíře se nechová jako lidé. Jsme skutečně, jak o sobě říkáme, vyvolení? Sluníčkáři, otázka pro vás, jsou skutečně čerevený trenky nad Hradem důležitější než záchrana a ochrana nevinných zvířecích tvorů, a u nás to m ůže začít množírnama čehokoliv. Sluníčkáři a lidé co v podstatě nevědí co chtějí...lobisté a miliardáři, němeli byste přehodnotit nejprve svůj život .... i vy jste vinni toho všeho co se na světě děje. Stále chcete víc a víc a druhým život berete a ničíte.....a je jedno jestli je to v pralese nebo u nás....vše souvisí se vším...

pepen ( 20. března 2019 08:22 )

Člověk který dokáže tohle udělat...si nezaslouží být na tomto světě !!!!!!

a-z- ( 20. března 2019 06:17 )

By mě zajímalo, co leješ do auta.

PPP150W ( 19. března 2019 22:39 )

Sráče, kteří tohle dokáží udělat zvířeti nezaslouží nic jiného, než okusit vlastní medicíny. Chudák opice. Tohle mi opravdu zvedá adrenalin jako nic jiného.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání