Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Školačky z Mladé Boleslavi kopaly spolužačku do hlavy a bily ji pěstmi: Kvůli pomluvě!

Školačky z Mladé Boleslavi napadly spolužačku kvůli pomluvě: Kopaly ji do hlavy a bily pěstmi (ilustrační foto)
Školačky z Mladé Boleslavi napadly spolužačku kvůli pomluvě: Kopaly ji do hlavy a bily pěstmi (ilustrační foto)  (Autor: facebook policie sr)
Autor: dce - 
8. února 2019
15:23

S otřesem mozku a monoklem skončila žačka 8. třídy z Mladé Boleslavi poté, co ji napadly dvě spolužačky kvůli údajné pomluvě. Ostrá slova a tahání za vlasy ale brzo přešly v bití pěstmi, a když dívka upadla, i kopání do hlavy. Celou věc už řeší místní policie.

Incident se odehrál začátkem února na autobusovém nádraží před nákupním centrem a nyní se šíří po sociálních sítích - rvačku dívek totiž někdo natočil na video. Školačka v tmavě červeném oblečení se hádá se stejně starou dívkou, která jí z ničeho nic dá facku. Do rvačky se zapojí i druhá dívka, která oběti uštědří několik ran. Napadená upadne a obě útočnice ji každá ještě kopnou přímo do obličeje.

Podle serveru iDnes.cz skončila dívka s otřesem mozku a monoklem. "Měla štěstí, že to ještě relativně dobře dopadlo,“ uvedla dívčina matka s tím, že dceru útočnice obvinily z pomluvy a chtěly se jí pomstít. Jedna z nich s dívkou chodí do třídy, kam propadla.

„Událost se stala 1. února v 16 hodin. Napadená dívka je nezletilá a z útočnic je jedna nezletilá a jedna mladistvá. Zahájili jsme úkony trestního řízení, ale vyšetřování je na počátku,“ uvedla mladoboleslavská policejní mluvčí Lucie Nováková.

Protože k incidentu došlo mimo prostory školy, nemůže s tím vedení nic dělat a vyřešení zůstává na policii. „Škola prý nemá možnost útočnici nijak potrestat. Jen mi řekli, že se dceru budou snažit pohlídat na chodbách a doporučili mi, aby se držela v hloučku spolužáků a já abych jí ve škole vyzvedávala,“ dodala matka oběti.

Trestu ale neuniknou - jedné z útočnic bylo už 15 let, útok byl navíc zaznamenán na videu, existují svědci a zachytily ho možná i kamery městské policie. 

Rosse88 ( 11. února 2019 17:40 )

Myslím že kdyby ony agresorky byly podrobeny testu na návykový látky, asi by to urychlilo šetření. Prostě děcka na které je i rakoska málo. Na konci onoho incidentu, ale opravdu někdo zasáhl a diky bohu, leč napadená by byla asi dál bita. A taky bych potrestala ono povzbuzující okolí chlapců, kteří nikdy nebudou mít nic společného s chlapem. Bič a tvrdou vojnu pro takovou naší budoucnost.

Birdy ( 10. února 2019 00:54 )

Nedivím se lidem co nezasáhly, dá se to vůbec? Pracuji pro armádu ČR zásah i v obchodním domě... by byl možná brán i jinak a prán, medializován.. takže bych nezasahoval. Nechápejte mě špatně, zásah by byl adekvátní ,ale jen od policie, ostatní se bojí postihu.

Petr Šlesinger ( 8. února 2019 15:49 )

Viděl jsem to video. Aby se holky kopaly do hlavy to za našich časů nebylo. Vyřešil by to řemen nebo rákoska. Polepšovna ještě nikoho nepolepšila.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání