Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Za únos ho poslali do vězení na 10 let: Soud teď otočil, vypověděl důležitý svědek!

Autor: Slávka Červená, shp - 
27. února 2019
15:57

Zvrat jako z hollywoodského trháku. Měl si za únos dcery podnikatele z Kroměříže odsedět 10 let! Od počátku tvrdil, že je nevinný. Michal Šnajdr (37) ze Zlínska si ve středu však oddechl. Krajský soud ve Zlíně povolil obnovu řízení a dřívější odsuzující výrok zrušil.

„Jsem šťastný. Byl jsem 5,5 měsíce ve vazbě a osm na Mírově. Tam jsem se první týden zhroutil. Pak jsem začal bojovat. Podnětem byla dcera (3), která onemocněla leukémií,“ řekl po verdiktu soudu, který mu v polovině ledna trest přerušil.

On sám s advokátem poukázali ve spisu na skutečnosti, které vedly k pravým pachatelům. Nyní je obviněno dalších pět lidí, kteří mají únos na triku.  Korunním svědkem byl v této kauze se Šnajdrem odsouzený Ladislav Faltýnek (43) z Hodonínska, který měl sedět pět let. Dvojice se vůbec neznala.

„Známý mě požádal, jestli znám někoho na vymáhání dluhů. Netušil jsem, co chystá,“ řekl. Únosu se neúčastnil, jen určité lidi přivezl v inkriminovaný den do Kroměříže a poznal, že se něco děje. Podrobně popsal ony osoby. Také potvrdil, že ženu neunesli ve Šnajdrově voze značky BMW, kde se za podivných okolností po téměř roce našly pachové stopy unesené. Bylo to Audi A6 podnikatele z Hodonína.

„Chci se panu Šnajdrovi a jeho rodině omluvit. Vím, že tím trpěla. Já jsem u Vrchního soudu neměl odvahu to říct. Byl jsem pod tlakem lidí, kteří mi vyhrožovali zabitím rodiny. Nebylo to jednoduché. Ale nemohl jsem vůbec spát. Přiměla mě k tomu přítelkyně a jsem rád. Ale strach mám stále,“ uvedl plačtivě Faltýnek.

O co šlo

V lednu 2014 uneslo v Kroměříži několik pachatelů dceru podnikatele, který v tu dobu seděl za stomilionové daňové podvody. Vozili ji v autě mnoho hodin s pytlem na hlavě a spoutanýma rukama, bili ji a požadovali 100 milionů. Teprve, když jim je slíbila, že druhý den jim peníze přiveze na benzinku, pustili ji na odlehlém místě. Policie obvinila Michala Šnajdra, přestože od počátku tvrdil, že to neudělal, a Ladislava Faltýnka. Jemu byl nástup trestu odložen ze zdravotních důvodů.

 

 

Jill Anderson ( 27. února 2019 18:08 )

Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > > www.Takeslim.Com

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání