Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Holčičku (†5) někdo unesl, když doma všichni spali. Pak ji znásilnil a zabil

Autor: Darina Jíchová - 
9. února 2019
18:40

Další případ znásilnění otřásá Indií. Ve městě Bombaj zatím neznámý pachatel unesl pětiletou holčičku, která se svými rodiči a sourozenci žila v přístřešku na ulici. Její tělo bylo následně nalezeno u silnice, pitva potvrdila, že dívka byla znásilněná. Policie po vrahovi a násilníkovi pátrá, informovala stanice CNN.

Holčička zmizela v noci na čtvrtek 7. února. Zatímco rodiče a její tři sourozenci spali, někdo ji unesl z jejich malého pouličního přístřešku. Rodina žije v bombajské čtvrti Mahim. Vyšetřující policista Vikram Dešmane sdělil reportérům CNN, že rodiče hned ráno zmizení ohlásili.

Násilník policii uniká

Dívčino mrtvé tělo bylo záhy nalezeno u silnice nedaleko Mahimu. Pitva potvrdila, že byla znásilněná. Shromážděné důkazy zatím ukazují na to, že se jedná o čin jednoho pachatele. Policisté procházejí záznamy z bezpečnostních kamer a pátrají po násilníkovi.

Protest proti znásilňování žen (Ilustrační foto) Protest proti znásilňování žen (Ilustrační foto) | profimedia

Za poslední roky došlo v Indii k rapidnímu nárůstu znásilnění dětí i dospělých žen. První případ, který zcela ochromil Indii, bylo skupinové znásilnění třiadvacetileté studentky, která poté zemřela na následky utržených zranění. Šokující bylo hlavně to, že k napadení došlo v autobusu v Novém Dillí, a to, že dívce nikdo nepomohl. Incident vyvolal protesty po celé Indii.

Indie je pro ženy a dívky nejnebezpečnější zemí

Policii se povedlo dopadnout šest pachatelů, čtyři byli odsouzeni k trestu smrti oběšením, další ve vězení spáchal sebevraždu. Poslední útočník byl mladistvý a dostal tři roky v nápravném zařízení. Loňský rok odkryl, že se situace v Indii nejen nezlepšila, ale naopak ještě zhoršila, a stát je oficiálně nejnebezpečnější zemí pro ženy a dívky.

Ostře sledovanou kauzou se stala vražda a znásilnění osmileté muslimky, kterou v lednu unesla skupinka hinduistů. Policisté dívčino tělo našli po pěti dnech pohozené v lese. Pitva prokázala, že dívka byla opakovaně znásilněná a zdrogovaná. Příčinou smrti bylo uškrcení. Mezi osmi zatčenými byli tři policisté a jeden bývalý vládní úředník.

Znásilnění každých 13 minut

Loni v dubnu přijala indická vláda v boji proti sexuálnímu násilí výnos, podle kterého je možné osobu usvědčenou ze sexuálního zneužívání dětí mladších 12 let odsoudit k trestu smrti. Nárůst znásilnění v zemi to ale nezastavilo, podle statistik v Indii každých 13,5 minuty dojde k sexuálnímu napadení. Jen v roce 2016 bylo zaznamenáno 39 tisíc znásilnění, v roce 2017 počet případů stoupl o 12 procent. Údaje pro rok 2018 zatím nejsou k dispozici.