Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík (15) na Vysočině údajně napadl spolužačku nožem: Dívka skončila v nemocnici

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: DH - 
21. února 2019
21:45

Kriminalisté z Vysočiny šetří otřesný případ. Trestného činu se údajně dopustil patnáctiletý žák základní školy, který měl zaútočit nožem na o rok mladší dívku. Ta skončila v nemocnici. Mladík je i přes svůj nízký věk nyní ve vazbě. Nejde totiž prý o jeho první přešlap!

K incidentu došlo již na počátku února, policie však o něm informovala až později. Hádka mezi patnáctiletým hochem a jeho o rok mladší spolužačkou se podle TV NOVA vystupňovala v brutální útok v jednom z parčíků nedaleko centra Havlíčkova Brodu. Dívenka po údajném pořezání skončila v tamní nemocnici.

„Případ vyšetřují krajští kriminalisté z odboru obecné kriminality,“ potvrdila TV Nova mluvčí policistů kraje Vysočina Dana Čírtková.

Školačka sice útok přežila, ale šrámy na duši se podle odborníků možná už nikdy nezhojí. Útočník skončil na policii. Byl dokonce i obviněn, policisté jsou ale vzhledem k jeho nízkému věku velice nesdílní.

Nova spekuluje, že by mohl pravděpodobně čelit obvinění z ublížení na zdraví.  Vzhledem k tomu, že je nezletilý, hrozilo by mu v takovém případě maximálně dva a půl roku odnětí svobody.

Školák je stíhán vazebně. U mladistvých se jedná o velice ojedinělý jev. Podle informací TV Nova je ale strach z jeho dalšího chování prý oprávněný. Mladík byl prý již dříve členem dětského gangu zlodějů a má prý na svědomí už několik násilných činů.

Vůdce gangu a jeho kamarád (16) před rokem údajně znásilnil svoji stejně starou kamarádku a měl ji i zastrašovat. V současné době mu tak podle Novy hrozí vězení až na 5 let.  

antismejd ( 22. února 2019 09:36 )

100% dobře opálení šmejdi...nekrmte nás takovýma ptákovinama ze života NELIDÍ.

vemenozmojistary ( 21. února 2019 22:02 )

To jsou cigoši! To ať se vymlátěj navzájem všichni a bude o té lůzy navždy pokoj.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání