Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kajínek 10 cm od návratu do basy! Zachránily ho miliony?

Autor: Tomáš Koníček - 
12. února 2019
12:44

Jeden průšvih, byť i neúmyslný, a Jiří Kajínek (58) skončí znovu v kriminále. A rovnou na doživotí! Minulý týden byl tento někdejší nejznámější český vězeň od návratu do basy jen 10 centimetrů! Před jeho luxusní mercedes totiž skočila chodkyně...

Toto drama se podle Kajínka odehrálo v Brně. „Jel jsem padesátkou, a najednou se mi kousek před autem objevila mimo přechod nějaká chodkyně. Dost jsem se vylekal,“ líčil Blesku Kajínek. Jezdí luxusním mercedesem za 3,5 milionu korun a ten má přesně na tyto případy šikovnou vychytávku.

„Když vám někdo skočí pod auto, aktivuje se brzdný systém a auto se samo zastaví. Takže se ty dvě tuny najednou na místě zapíchly a byl jsem jen 10 centimetrů od té paní,“ popsal celou záležitost Jiří Kajínek s tím, že se mu žena ani neomluvila. „Šla dál, jako by se nechumelilo,“ podotkl Kajínek.

Strach z trestu

Chvíli poté mu pak došlo, že by se mohl do vězení vrátit. „Kdybych měl obyčejné auto, tak bych ji srazil. Je mi jasné, že bych nestačil reagovat,“ myslí si Kajínek a říká, že i kvůli něčemu takovému by mohl skončit v base. „Kdyby se té ženě stalo něco vážného, mohl bych se dostat do problémů. Třeba by mi mohli říct, že je to moje vina, že jsem měl přizpůsobit jízdu tomu, aby se to nestalo,“ myslí si Kajínek.

Jak je to s podmínkou?

Jiří Kajínek dostal 23. května 2017 od prezidenta Miloše Zemana milost. Ovšem ta má podmínku: Kajínek se nesmí po dobu sedmi let dopustit žádného trestného činu! Jinak se na doživotí vrátí za mříže. Příští týden v sobotu bude mít bývalý vězeň za sebou 21 měsíců na svobodě, tedy jednu čtvrtinu doby podmínky.

Už jednou boural

Po propuštění z kriminálu je Kajínek neustále za volantem. „Pořád cestuju. I proto jsem si musel pořídit pohodlné auto. Loni jsem najezdil 60 tisíc kilometrů,“ říká Kajínek, jehož průměr je tak přes 160 kilometrů každý den. Několikrát mu už přišla pokuta za rychlou jízdu. Jednou ho policisté chytili přímo při přestupku, a proto dostal i trestné body. Další body měl předloni v Plzni kvůli nehodě. Nedal přednost v jízdě a naboural fabii. I tehdy byl jednou nohou v kriminále. Bouračka se však obešla bez zranění.

Pořídí si kameru

Masážní sedadla, zpětnou kameru, monitorování vozidla, samozavírací kufr či vyhřívaný volant. To vše má Kajínek ve svém luxusním autě. Chybí mu však palubní kamera, kterou si přitom může za pár tisícovek koupit snad každý. „Vadí mi, že z ní vedou dráty, proto ji nemám. Jenže po téhle zkušenosti si ji budu ale muset koupit,“ myslí si Kajínek.

Půjde k soudu

Jméno Kajínka se často skloňuje u Krajského soudu v Brně v souvislosti s Josefem K. (28). Ten čelí obžalobě z pokusu o vraždu. Poté, co se pokusil zabít manžela své milenky, prý žádal v esemeskách Kajínka o pomoc. „Tehdy se na mě nalepil a nabízel mi kšefty. Abych s ním prý točil videa,“ říká Kajínek. Policie ho před časem kvůli Josefovi K. vyslechla, u soudu však zatím nebyl. „I když tam skloňují mé jméno, nebyl jsem tam předvolán. Jde to mimo mě,“ říká Kajínek.

rockyshowman ( 12. února 2019 22:38 )

Kdyby jej neamnestoval pan Zeman, nikdo by si ani nevšiml že Kájinek je venku.. Kolik je odsouzených lumpů a nesedí. Kolika gaunerům dal Klaus aminu. Takže jeden propuštěný nemůže být tak velké riziko 👍

doktormediciny ( 12. února 2019 21:00 )

Ono ten Vojtech Pokos naprosto neni duveryhodny svedek..

verka1 ( 12. února 2019 20:12 )

Když vycházel z vězení povídal ze bude chtít očistit u soudu své jméno a asi mu někdo poradil aby tam už nechodil a nevrtal do toho.

egyptanka ( 12. února 2019 17:10 )

Tys u toho byl že ho nazýváš vrahem? Vzpamatuj se.

egyptanka ( 12. února 2019 17:08 )

Pane Kajínku je třeba být opatrnější. Nestálo by to za to.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání