Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Veterinář pašerák voperoval heroin do štěňat, skončil v base

Autor: ČTK - 
8. února 2019
06:58

Na šest let poslal dnes soud v New Yorku do vězení kolumbijského veterináře, který se pokusil do Spojených států propašovat heroin v tělech štěňat. Po osmatřicetiletém Andrésovi Lópezovi Elorezovi pátrala americká policie už od roku 2005.

V roce 2015 jej zadrželi policisté ve Španělsku, které jej loni v květnu vydalo do USA. Veterinář López Elorez si v roce 2004 pronajal farmu v kolumbijském Medellínu, kde choval psy.

Zároveň ale spolupracoval s kolumbijským drogovým kartelem.  Devíti štěňatům do těla voperoval plastové sáčky s heroinem v tekutém stavu, který chtěl propašovat do Spojených států.

Heroin v tekutém stavu

V lednu 2005 policie veterinářovu farmu prohledala a zabavila 17 sáčků s tekutým heroinem, které vážily celkem téměř tři kilogramy. Deset sáčků přitom museli chirurgicky vyjmout z břišních dutin devíti štěňat.

Tři ze štěňat pošly kvůli viru, kterým se nakazily po operaci. Jednu z přeživších fen později vycvičili policisté v Kolumbii pro vyhledávání drog. Rotvajlerka dostala jméno Heroína, což v překladu znamená heroin, ale i hrdinka.

ivuska1 ( 8. února 2019 15:25 )

Jo veterinari, to jsou nekteri pekne zrudy.

hnusnejsvet33 ( 8. února 2019 14:30 )

Když se vydaří lidská zrůda, tak to nemá obdoby. Zabít takovou svini.

koumak_z_prahy ( 8. února 2019 11:03 )

Ty lidskej odpade a zrudo doufám že chcipnes v bolestech na těžkou rakovinu v kriminále kreaturo!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání