Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dozorce zemřel po srážce s kamionem: Pavlína zůstala na tři děti sama

Autor: chal - 
4. února 2019
05:21

Vězeňská služba České republiky vyhlásila veřejnou sbírku na podporu rodiny podpraporčíka Jana B., který v lednu zahynul při autonehodě na Pardubicku. Otec tří dětí zemřel na místě po srážce s nákladním vozem.

K těžké nehodě došlo v pátek 18. ledna krátce před devátou hodinou ráno mezi obcemi Voleč a Býšť. „Jan B. tragicky zahynul během plnění svých služebních povinností,“ píší organizátoři sbírky, kterou spolupořádá Vězeňská služba ČR s Věznicí Mírov, Nezávislým odborovým svazem Policie ČR a Charitou Záhřeb. 

Peníze po ukončení sbírky organizátoři poskytnou manželce Pavlíně a jejím třem dětem. „Vybrané finance budou sloužit na překlenutí tíživě finanční situace,“ informují organizátoři. Rodina rekonstruuje rodinný dům a splácí úvěr.

Služební automobil Jana B. se srazil s nákladním vozem. Jeho řidiči provedli policisté dechovou zkoušku s negativním výsledkem.

Lidé mohou přispívat na transparentní účet, jehož číslo je 5577830001/5500. K platbě je nutné přiložit variabilní symbol 18012019. Sbírka bude ukončena 30. dubna.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání