Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zásahovka opět zatýkala v kauze Kuciak: Po výslechu Aleny Zs. (44) šla po vrazích primátora

Autor: chal - 
23. ledna 2019
20:58

Slovenská kriminálka ve středu zatkla šest lidí v souvislosti s vraždou politika Lászla Bašternáka (†54). Tvrdí to slovenská média, která spekulují, že by v devět let starém zločinu mohla mít prsty i Alena Zs. (44) zadržená v souvislosti s vraždou investigativního novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27).

Policisté ze slovenské Národní kriminální agentury ve středu zadrželi šest lidí. Podle informací portálu Noviny.sk má zatýkání souvislost s vraždou bývalého primátora města Hurbanov Lászla Bašternáka. Politika v roce 2010 zastřelil během probíhající volební kampaně Štefan Kaluz, který za svůj čin pyká ve vězení.

Bašternák se ucházel o místo primátora. V souvislosti s jeho vraždou se skloňovalo jméno protikandidáta Romana Ostružlíka, který byl při vyšetřování vyslýchán. Policie proti němu ale nevznesla žádné obvinění. Ostružlík by měl být jedním z šesti lidí, které slovenská kriminálka ve středu zadržela.

Romanovi Ostružlíkovi v kampani před devíti lety vypomáhala Alena Zs., údajná objednavatelka vraždy investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové.

Dalším zadrženým by měl být podle serveru Tvnoviny.sk Vladimír Mosnár, který v případu vraždy Lászla Bašternáka figuroval jako svědek. Slovenská média dříve uvedla, že Mosnár dělal Aleně Zs. řidiče a byl napojený i na vraha Štefana Kaluze.

„V současnosti probíhají domovní prohlídky. Víc informací poskytneme hned, jak to situace dovolí,“ informovala slovenská policie. Kriminalisté podle předběžných odhadů prohlídky ukončí v brzkých ranních hodinách.

Alena Zs. údajně byla milenkou kontroverzního podnikatele Mariána Kočnera, jehož jméno se také často objevuje v souvislosti s vraždou Jána Kuciaka. Údajná objednavatelka novinářovy vraždy měla podle serveru Topky.sk kontaktovat několik vlivných slovenských politiků, mimo jiné místopředsedu parlamentu Martina Glváče, se kterým si vyměňovala eroticky laděné fotografie.

V korespondenci si údajně vypomáhala svůdnými fotografiemi ruské miss Anastasie Reshetové nebo americké herečky a modelky Ashley Greene. Glváč popírá, že by si kdy s Alenou Zs. psal. Ke komunikaci s Alenou se přiznal předseda parlamentní strany SME RODINA Boris Kollár. Politik podle svých slov zadržené půjčil peníze, s dotyčnou si ale prý nebyli nijak blízcí.

abaron ( 24. ledna 2019 13:29 )

.. tej nepomôže už ani Sibyla ... stará mamá pomôže inej vnučke better

pavel11 ( 24. ledna 2019 09:25 )

jako u nás kdo zavádí organizovaný zločin politici nebo prodavačky penny.

Zobrazit celou diskusi
EUR 25,22 25,34
USD 23,14 23,32
GBP 29,41 29,61
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání
Další články
Články odjinud