Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pokrok v kauze Kuciak: Policie vystopovala původ smrtící zbraně! Stopa vede do Maďarska

Autor: DH - 
30. října 2018
19:04

Slovenská a maďarská policie se domnívá, že střelná zbraň, která zabila investigativního novináře Martina Kuciaka (†27) a jeho snoubenku Martinu Kušnírovou (†27), patrně pochází z Maďarska. Informují o tom přední slovenské a maďarské zpravodajské portály.

Maďarský web hvg.hu zveřejnil dosud utajovanou informaci o tom, že zbraň, kterou byli zabiti mladý novinář Kuciak a jeho snoubenka, mohla pocházet z Maďarska. Server se přitom odvolává na materiály, které má k dispozici. Podle nich maďarská policie v souvislosti s nájemnou vraždou vyšetřuje dva podezřelé.

A nezůstalo prý jen u výslechů. Policisté měli provést několik domovních prohlídek v centru Budapešti a obcí Kecskemét a Zebegény. Kriminalisté tam nakonec zabavili několik počítačů a mobilní telefony.

Vyšetřovatele do Maďarska přivedly informace, které získali z výslechů čtyř obviněných v případu Kuciak. Podle nich si měl údajný střelec Tomáš S. zakoupit zbraň u Maďara s iniciálami K. L. Díky výpisům z telefonických hovorů policie zjistila, že si střelec a K. L. několikrát volali. Zbraň pak měla pachatele stát asi 3 tisíce eur, tj. bezmála 80 000 korun.

Druhým podezřelým mužem z Maďarska má být člověk s iniciálami K. I. R. Ten měl vrahům pomáhat se zprostředkováním koupě.

„V rámci mezinárodní spolupráce úkony vykonaly zásahové jednotky maďarské policie. Pro další informace už kontaktujte slovenské vyšetřovací orgány,“ uvedla pro televizi JOJ maďarská policie.

Oba muži se po policejním výslechu opět ocitli na svobodě. Policie je zatím označuje ze možné svědky. Samotná zbraň s tlumičem, kterou byl novinář zastřelen, se zatím nenašla. V případech vraždy jde přitom vždy o jeden z klíčových důkazů.

Video: Záhada luxusního mercedesu Aleny Zs.: Kam zmizelo auto údajné objednavatelky Kuciakovy vraždy?

david toth ( 31. října 2018 05:04 )

 Pán redaktor! Kecskemét je Město a me Obec! Jelikož jsem tam žil 2 roky! Tak najprv zistiť informace a potom něco psát!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání