Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Auto na Kolínsku vjelo do protisměru a narazilo do autobusu: Řidič osobáku je těžce zraněný

Aktualizováno -
3. ledna 2019
14:09
Autor: ČTK - 
3. ledna 2019
13:15

U Přehvozdí na Kolínsku se ve čtvrtek před polednem střetlo osobní auto s autobusem. Při nehodě byl vážně zraněn řidič osobního auta, vrtulník ho přepravil do nemocnice.

V autobuse jeli dva cestující a řidič, jeden pasažér si po nehodě stěžoval na nevolnost, záchranáři ho převezli do nemocnice. Silnice bude v místě nehody ještě asi dvě hodiny uzavřená.

"Řidič osobního automobilu nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky a povětrnostním podmínkám a narazil do autobusu," uvedla policejní mluvčí Martina Fejfarová. Zraněného vyprošťovali hasiči. Podle mluvčí středočeské záchranné služby Petry Effenbergerové utrpěl vážná mnohočetná poranění. "Byla nutná intenzivní lékařská péče, připojení k plicní ventilaci," uvedla. Vrtulník zraněného přepravil do vojenské nemocnice v Praze.

Řidič osobního auta pravděpodobně vjel příliš rychle do zatáčky, na namrzlé vozovce nezvládl řízení, vyjel do protisměru a srazil se s autobusem. V době nehody byla pravděpodobně silnice silně namrzlá, během vyšetřování byl na místě rozježděný sníh.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání