Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Brutální vražda Marie (†45) a Aleše (†63): Komplic se odvolal! 10 let se mu zdá moc

Autor: DH - 
17. prosince 2018
18:10

Hororová vražda manželů v chatové oblasti u Ústí nad Labem poputuje znovu k soudu! Komplic vraha Marie (†45) a Aleše (†63) se totiž odvolal proti rozsudku, podle kterého měl strávit 10 let v kriminále. Trest se mu zdá příliš tvrdý. Informoval o tom web Lidovky.cz. Jaroslav T. byl odsouzen za pokus loupeže a porušování domovní svobody.

Několikanásobný kriminálník a recidivista Jaroslav T. sice v hrůzném případu hrál jen vedlejší roli, ale i tak je jeho jednání nepochopitelné. „Dopustil se činu ke škodě dítěte a na více osobách. Páchal více trestných činů a jejich charakter naplňuje znak trýznivého způsobu naplnění,“ pronesl na jeho adresu soudce ústeckého krajského soudu Roman Felzmann, který pachatele poslal letos v říjnu za mříže na deset let.

S rozsahem trestu souhlasil i státní zástupce. „Ztotožnil jsem se s názorem krajského soudu a akceptuji odůvodnění jeho rozhodnutí, které ostatně bylo zcela v souladu s mým návrhem,“ řekl webu Lidovky.cz státní zástupce Vladimír Jan. S trestem ale nesouhlasí sám Jaroslav T., který se proti němu odvolal. „Ze strany obžalovaného bylo podáno odvolání proti rozhodnutí z 24. října,“ potvrdila serveru mluvčí soudu Veronika Suchoňová. 

Případ tak nyní poputuje k Vrchnímu soudu v Praze. Vzhledem k tomu, že se státní zástupce neodvolal, tak recidivista může odejít pouze se stejným, nebo nižším trestem.

Jaroslav T. figuruje v případě, který na začátku tohoto roku šokoval celé Česko. Spolu s iniciátorem celé akce Miroslavem B. měli v chatové oblasti Střížovice u Ústí nad Labem přepadnout rodinu Aleše S., který měl mít podle jejich informací doma osmimilionové dědictví. Jaroslav T. měl pouze pomoci se svázáním obětí, za což měl později vyinkasovat půl milionu korun. Nakonec však dostal jen šest stovek, protože peníze na místě nebyly.

Pachatelé celou rodinu svázali a zakryli jim oči. Jaroslav T. z místa následně utekl. Miroslav B. oba manžele ubil k smrti, poté znásilnil obě jejich nezletilé dcery a omráčil jejich syna. Nakonec zbraň obrátil proti sobě a zastřelil se. Policie pak na místě činu našla 8. ledna 2018 kromě dvou manželů i jeho tělo.

sacred10 ( 17. prosince 2018 18:52 )

Několikanásobný kriminálník a recidivista Jaroslav T.Já nechápu co by takovej dement chtěl dělat na svobodě? Přidal bych mu ještě pět let navíc!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání