Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

„Už mě nebaví jíst lidi.“ Kanibal přišel na policii s kusy těla: Dostal doživotí!

Autor: rc - 
14. prosince 2018
19:55

Jihoafrickou republikou otřásl hrůzný případ kanibalismu. Minulý rok Nino Mbatha (33) nakráčel na policejní stanici s pytlem v ruce a řekl, že už ho unavuje jíst lidské maso. V pytli přitom nesl lidskou ruku a nohu. S mužem a jeho spolupachatelem se ve středu konal soud. Oba dva byli odsouzeni na doživotí.

Nino Mbatha byl ve svém rodném městě Estcourt ležícím v Jihoafrické republice známý jako léčitel. Minulý rok Mbathu a jeho asistenta Lungisanu Magubaneho (32) navštívila Zanele Hlatshwayo (†25) kvůli jejich léčitelským schopnostem. Domů se však už nevrátila. Mbatha podle žalobce Lungisanovi tvrdil, že předci říkají, že je třeba prolít krev ženy nebo dítěte a to jim zaručí štěstí.

Muži tělo bezbranné Hlatshwayo rozčtvrtili a některé části použili k výrobě tradiční medicíny. Mbatho se následně sám udal policii. Na policejní stanici přišel s pytlem v ruce, který obsahoval lidské ostatky a strážcům zákona řekl, že už ho nebaví jíst lidské maso. Poté policisty vzal k sobě domů, kde byly nalezeny další části lidských těl.

Ve středu se s oběma muži konal soud a oba dva byli podle informací CNN odsouzeni na doživotí. Mbatha však chvíli po zatčení popřel, že by jedl lidské maso. Jihoafrická republika navíc nemá žádný zákon, který by mohl Mbathu a jeho asistenta odsoudit za kanibalismus, tudíž oba dva byli souzeni za vraždu.  

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání