Vraždě předcházel podle spisu dobrovolný sex mezi obětí a jejím vrahem. Pak žena chtěla, aby se Rigó rozešel s jinou ženou, jinak že nahlásí, že ji znásilnil. Recidivista, v minulosti opakovaně trestaný za krádeže, ženu zavraždil.

Přiznal, že svoji oběť škrtil, následně jí tlačil kolenem proti krku, a aby měl jistotu, že ženu zabil, bodnul ji do levé části hrudníku kuchyňským nožem. Ten zasáhl i srdce. Z bytu pak ukradl televizor a mobil. Věci prodal a chtěl údajně zmizet v zahraničí. Za to si měl odsedět 25 let.

Původní rozsudek Krajského soudu v Plzni ale snížil Vrchní soud v Praze na 21 let. Následovalo dovolání k Nejvyššímu soudu, který rozhodl, pro výjimečný trest tak není důvod. „Pouze na základě použití více než jednoho vražedného mechanismu nelze označit jednání obžalovaného za zvlášť surový útok na poškozenou,“ stálo v odůvodnění. Případ tak musel znovu projednat plzeňský krajský soud.

Recidivistovi nově hrozilo 10 až 18 let. Krajský soud v Plzni ho poslal za mříže na 17 let, tedy uložil trest na horní hranici trestní sazby. „Rozsudek je pravomocný, obžalovaný i státní zástupce se vzdali práva na odvolání,” uvedla mluvčí krajského soudu Lucie Jíchová. 

Fotogalerie
10 fotografií