Sobota 30. března 2024
Svátek slaví Arnošt, zítra Kvido
Oblačno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž ze Vsetínska střílel po provozním restaurace: Chtěl větší plat pro svou přítelkyni

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: chal - 
12. prosince 2018
17:11

Policisté obvinili muže (54) ze Vsetínska z pokusu o vraždu. Ve čtvrtek večer totiž zamířil k restauraci v nejmenované vesnici a skrz okno vystřelil na jejího provozního. Tímto způsobem ventiloval nespokojenost s výší platu své přítelkyně, která v dané restauraci pracuje.

Pachatel se ve čtvrtek večer v podnapilém stavu vydal do vesnické restaurace, kde jeho partnerka pracuje jako servírka. Muž totiž nesouhlasil s výší jejího platu a rozhodl se věc řešit s provozním. Pro posílení argumentů si s sebou vzal také legálně drženou pistoli.

Dovnitř restaurace se opilec nedostal. Skrz okno si ale všiml siluety muže. Zamířil a vystřelil. Chybělo pár centimetrů a všechno by skončilo tragicky. Za oknem totiž skutečně stál zmíněný provozní. Vystřelená kulka jeho hlavu naštěstí těsně minula a pouze prosvištěla kolem.

Střelec se pak vrátil domů, kam si pro něj zanedlouho přijeli policisté. Vyšetřovatel v sobotu muže obvinil z pokusu zvlášť závažného zločinu vraždy. Padesátníkovi teď hrozí 12 až 20 let vězení. Na soud čeká ve vazbě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání