Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrt pumpařky Jany (†58): Jedno přepadení přežila! Poprava kvůli 10 tisícům?!

Aktualizováno -
5. prosince 2018
09:05
Autor: lm - 
5. prosince 2018
07:05

Pouhých 10 tisíc korun. Nejspíš jen kvůli takovým „drobným“ přišla o život čerpadlářka Jana (†58), jíž zastřelili v pondělí brzy ráno dva lupiči na benzince u Nelahozevsi. Kromě peněz si vzali ještě dva kartony cigaret. Policisté po pachatelích intenzivně pátrají, hrozí jim až výjimečný trest.

Hrůzná loupež se odehrála v pondělí krátce po půl třetí ráno. Podle svědků měla žena obvykle zamčené vchodové dveře, osudného dne to ale patrně nestihla. Do čerpací stanice vběhli dva lupiči v kuklách, jeden z nich měl v ruce pistoli a druhý podle kriminalistů provaz a paralyzér. Žena neměla sebemenší šanci, ozbrojený lupič ji téměř ihned popravil.

Podle deníku MF Dnes Jana (†58) pracovala na benzince už dlouhé roky. Zhruba před čtyřmi lety se ocitla v podobné situaci, když ji přepadl muž s nožem. Tehdy vyvázla bez zranění, po druhé však tolik štěstí už neměla. Lupič ji zastřelil nejspíš jen kvůli pouhým 10 tisícům. Právě tolik si totiž podle deníku čerpadláři nechávali na noční směně v kase. Celá loupež trvala jen asi 40 sekund a lupiči si kromě peněz odnesli ještě dva kartony cigaret.

Video  Policie zveřejnila video z čerpací stanice Veltrusy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Na Janu všichni, kdo ji znali, vzpomínají jako na dobrosrdečnou a přátelskou ženu, která rozdávala dobrou náladu. Jana byla vdaná a měla dvě dospělé děti. Za pár let měla jít do důchodu a těšila se, až bude moct trávit čas s vnoučaty. Tomu nejmladšímu přitom není ani rok. „Byla rodinný typ, milovala své děti, prostě byla hodná,“ řekla se slzami v očích sousedka TV Nova.

Jana se do obce na Mělnicku přivdala, chtěla se však přestěhovat. „Vyprávěla mi, že se chce odstěhovat do Prahy, ale její manžel odmítá, že prý chce zůstat tady a dívat se na Říp,“ vysvětlil MF Dnes šofér cisterny, který Janu dobře znal. Všichni se přitom shodují, že smrt ženy je nevýslovná tragédie.

Po dvou chladnokrevných lupičích policisté intenzivně pátrají. Podle dosavadního vyšetřování mohla zločin spáchat dvojice tvořená ženou a mužem. Kriminalisté žádají řidiče, kteří projížděli v pondělí kolem čerpací stanice mezi 2:30 a 3:00 a mají v autě záznamové zařízení, aby se přihlásili policii. Nelahozeveský případ vyšetřují policisté jako vraždu, při odsouzení hrozí pachatelům trest 15 až 20 let, případně i výjimečný trest.

 

matylda-rut ( 5. prosince 2018 12:13 )

Ty nemáš čím trefit.Asi budeš baba co má potřebu pomstít se,protože jsem tě něčím nas.rala.Nad takovými mávnu rukou a říkám si:Nýmandi to nemaj holt lehký.Takoví jsou sice k politování,ale jinak jsou mi u prrdele.

cilek ( 5. prosince 2018 12:04 )

Takže jsem se trefil. Hladinka bude asi dost vysoká.

matylda-rut ( 5. prosince 2018 12:02 )

Cilek,čundrák bez názoru co se zas jen přišel vys.rat,vyblít a zakopat si.Tak jen do toho,zatlač,psychokriple.

cilek ( 5. prosince 2018 11:56 )

Podle toho, co tady plácáte za pitomosti, to vypadá, že taky na něčem jedete. Už si pletete oprátku?

Monikay ( 5. prosince 2018 11:25 )

jestlipak je dopadnou. možná jen tak že je někdo pozná a práskne. Ale jestli to byli nějací narkomani bez domova, možná těžko.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání