Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Chlapci (10 a 11) ubili kameny invalidního důchodce: Trestu zřejmě uniknou!

V této posteli děti invalidu zasypaly kameny.
V této posteli děti invalidu zasypaly kameny.  (Autor: TV Markíza)
Autor: rc - 
5. listopadu 2018
17:12

Šokující případ se odehrál na středním Slovensku. Dva nezletilí chlapci (10 a 11) se spolu s kamarádem (22) vloupali do bytu starého muže na invalidním vozíku a chtěli po něm peníze. Po nemohoucím muži následně začali házet vším, co jim přišlo pod ruku. Bezbranný invalida útok nepřežil.

Tři chlapci si za svou oběť vybrali invalidního důchodce, který bydlel ve slovenském městě Tisovec. Ve dvě hodiny ráno výtržníci vykopli dveře a chtěli po nemohoucím muži peníze. Na ležícího muže následně začali házet kameny a další předměty, které jim padly do ruky.

„Byl umlácený kameny. Házeli je na něj, zaútočili na něho a on se nemohl bránit. Nemohl se postavit a utéct nebo na ně zaútočit,“ popsal policista slovenské televizi Markíza, která o případu informovala. Zraněný muž následně odmítl převoz do nemocnice a do rána umřel. Podle předběžných výsledků pitvy na podchlazení. „Je mi z toho do pláče,“ řekla k případu viditelně rozrušená místní obyvatelka.

Dvěma chlapcům přitom nebylo ještě ani dvanáct let. Nyní s nimi pracuje sociálka a zkoumají je psychiatři a psychologové, nadále však zůstávají v péči rodičů.

„Děti, které nám v Tisovci páchají podobné přestupky, jsou vlastně nepostihnutelné,“ uvedla k případu slovenská policie. Za uplynulých několik měsíců přitom ve čtyřtisícovém městě řešili na dvacet podobných případů. Domlouvání rodičům nezletilých dětí podle policie nepomáhá a děti přestupky páchají dál. Výchovné ústavy jsou však plné a navíc odebrání dětí rodičům a jejich umístění do tzv. polepšoven není vůbec jednoduché.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání