Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V nápravném zařízení pro mládež znásilnili chlapce. Skončil kvůli tomu na psychiatrii

Ilustrační foto
 (Autor: Profimedia)
Autor: ital - 
2. listopadu 2018
16:15

Patnáctiletého chlapce umístěného do nápravného střediska v obci Bystričany na Slovensku znásilnili dva tamní chovanci. Mladík z toho byl natolik zdrcený, že skončil na psychiatrii. Zaměstnanci zařízení přiznávají, že na podobně zkažené mladé delikventy jsou krátcí.

Lékař slovenského nápravného zařízení pro mládež měl podle TV Markíza podezření, že se 15letý mladík stal obětí znásilnění. Ten mu to nakonec potvrdil. V jedné z místností jej měli sexuálně napadnout další dva chovanci.

Případu se ihned chopila policie, která bezprostředně poté zadržela dva mladíky ve věku 16 a 17 let. Oba byli obviněni ze znásilnění a skončili ve vazbě, zatímco hoch, na němž násilný čin podle všeho spáchali, byl odvezen na psychiatrii.

Zůstává s podivem, že se něco takového mohlo stát právě v zařízení, kde má dojít k nápravě a převychování nezvladatelných mladistvých delikventů.

„Převýchovné zařízení není vězení a nemáme tam přísnou ostrahu s ozbrojenými příslušníky. Přestože jsou všude kamery, nedá se zabránit páchání dalších přestupků,“ řekl k tomu přednosta Okresního úřadu v Trenčíně Jozef Stopka.

Kromě mládeže s poruchami chování končí v podobných zařízeních také mladiství holdující bitkám nebo krádežím. Vychovatelé si s nimi nevědí rady. „Vzhledem k tomu, že jde o velice náročnou práci s problémovými jedinci, máme občas potíže s obsazením personálu odbornými zaměstnanci,“ dodal Stopka.

petrw ( 3. listopadu 2018 11:28 )

ztratit je všechny za co tam byl on?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání