Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dopadli muže, který zabil novinářku (†30)? Před smrtí ji surově zbil a znásilnil

Autor: base, ČTK - 
9. října 2018
13:52

Bulharská policie v úterý zadržela muže, který je podezřelý z vraždy investigativní novinářky Viktorije Marinovové. Podle nepotvrzené informace se jedná o rumunského občana, který vlastní i moldavský pas, sdělil na svém webu bulharský rozhlas. Žena byla před smrtí znásilněna, surově bita a škrcena.

Ministerstvo vnitra se k této informaci prozatím odmítlo jakkoli vyjádřit. Bulharská média nicméně očekávají v brzké době prohlášení prokuratury a policie.

Tělo Viktorije Marinovové se našlo v sobotu v severobulharském městě Ruse, kde novinářka regionální televize TVN žila. Vyšetřovatelé dosud pracují se všemi možnými verzemi spáchání vraždy. Vyšetřovatelé zatím považují za méně pravděpodobné, že by vražda souvisela s novinářskou prací oběti.

Zločin vyvolal rozhořčení nejen v Bulharsku, ale i v zahraničí a také výzvy k pečlivému vyšetření. Jedná se o třetí vraždu novináře v zemích Evropské unie za uplynulých 12 měsíců.

Zavraždění investigativci: Ján Kuciak i Malťanka Daphne

Loni v říjnu připravila nálož nastražená v automobilu o život maltskou novinářku Daphne Caruanovou Galiziovou. Letos v únoru nájemný vrah zastřelil slovenského investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenku.

Některá bulharská média připomněla, že Marinovová při své práci upozorňovala na korupci a na podvody například s fondy EU. Jejím posledním příspěvkem byl rozhovor s bulharským a rumunským novinářem, kteří spolupracovali při zkoumání korupční aféry odhalující tunelování unijních fondů bulharskou společností GP. Město Ruse leží u Dunaje, který tvoří hranici Bulharska a Rumunska.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

cyborg ( 9. října 2018 14:24 )

Pro zasmání "modeman & cyborg" v pořadu ČT Máte slovo (27.4.2017 - 20.9.2018) https://www.youtube.com/watch?v=ocv3nefHdiI

Zobrazit celou diskusi