Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragický osud budoucí hvězdy: Malá tenistka (†9) po smrti zachránila čtyři životy

Autor: rc - 
7. listopadu 2018
11:12

Malá Sadie Bristow byla vycházející tenisová hvězda. Devítiletá dívka však měla vážnou alergii na mléčné výrobky. Rodiče byli velice opatrní na to, co holčička jí, ovšem v srpnu během rodinného výletu stejně dostala anafylaktický šok. Byla letecky převezena do nemocnice, bohužel však už bylo pozdě. Stateční rodiče se rozhodli, že orgány své milované dcery darují lidem, kterým mohou zachránit život.

Sadie Bristow by se jistě zapsala do tenisové historie jako velká hvězda. Devítiletá dívenka pocházející z anglického Kentu se v minulém roce zúčastnila více než čtyřiceti zápasů a všechny vyhrála! Její hvězda stoupala vzhůru, bohužel však její kariéru ukončila nečekaná tragédie.

Sadie trpěla silnou alergií na mléčné výrobky. O letních prázdninách v srpnu byla na výletě se svými rodiči na zámku Whitstable, když se jí udělalo špatně. „Hrála si venku, když přišla dovnitř a řekla nám, že se necítí dobře,“ zavzpomínal na osudnou chvíli její otec Stewart pro britský deník The Sun. Ukázalo se, že Sadie dostala anafylaktický šok z alergické reakce. Rodiče okamžitě zavolali lékařskou pomoc a dívka byla převezena do nemocnice v Londýně. Přes veškeré snahy lékařů však boj prohrála.

Zdrcení rodiče se po její smrti rozhodli, že darují její orgány. „Bylo to velice těžké, ale neváhali jsme,“ řekl její otec pro Kentonline. „Sadie byla velice štědrá a starostlivá dívka a věřím, že její orgány zachrání další životy, což je nám útěchou,“ dodal.

Lékaři rodičům již oznámili, že byly úspěšně transplantovány její ledviny, játra a srdce. Sadie tak zachránila čtyři životy. Navíc se její rodina rozhodla, že založí jejím jménem nadaci, která bude mít za cíl rozšířit tenis na školách.

Zobrazit celou diskusi