Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Brutální dvojnásobná vražda na jihu Čech: Zabiják ubodal mámu s babičkou před očima dítěte?

Dvojnásobná vražda na jihu Čech.
Miroslav (56) zasadil vlastní matce 44 ran nožem! Žena (77) skončila v kritickém stavu v nemocnici.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: V. Hradská, J. Doležal - 
3. listopadu 2018
14:20

Dvojnásobná vražda, která se stala na statku v malé osadě na Písecku, otřásla celou zemí. Podle informací Blesku pachatel svoji družku a její matku ubodal nožem. Strašná je i představa, že se to mohlo odehrát před zraky malé holčičky!

Dceru a matku v kalužích krve našli policisté ve čtvrtek ráno. Podle krvavých stop u bytu i v celém areálu a rozbitého okna se ženy útočníkovi urputně bránily a snažily se uniknout. Snaha záchranářů přivést je zpátky k životu ale byla marná.

Možná žárlivost

Vrahem je podle všeho zhruba šedesátiletý druh dcery. Byl asi o dvacet let starší než jeho partnerka a motivem hrozného činu mohla být žárlivost. „Byl vdovec a nežili spolu dlouho. Měla dvě dospělé dcery a třetí ve školkovém věku. Když si pomyslím, že ta holčička mohla být doma, když se to stalo, a mohla všechno vidět, jde mi mráz po zádech,“ řekl jeden ze sousedů. O děvčátko se prý nyní stará starší sestra.

Ohnivá pomsta?

Muž noc před vraždou údajně na statku nespal. Přišel až ráno. Poté, co spáchal dvojnásobnou vraždu, utekl a dva kilometry od místa činu skočil pod vlak. Pocházel ze sousední vesnice, kde měl dům. Téhož dne vpodvečer začal hořet. Podle místních šlo jednoznačně o pomstu.

Těla pitvají

Včera proběhla pitva jedné z obětí a druhá je naplánována na pondělí. „Obě by měly s určitostí stanovit přesnou příčinu smrti a dobu úmrtí,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. Další podrobnosti případu kriminalisté zatím tají.

Bratři sedí v base

Rodina, z níž zavražděné ženy pocházely, je podle místních už dlouhé roky nejenom postrachem širokého okolí, ale i objektem zájmu strážců zákona. Jakmile se někde ztratilo auto, traktor nebo elektronika či byly ve hře drogy, policisté jeli automaticky na statek. A mnohokrát najisto. Mladší zavražděná žena měla tři bratry, dva sedí v base. Jeden z nich, Pavel (40), za to, že v roce 2002 zabil stopařku (†16). Dostal za to dvacet let kriminálu.

VIDEO: Miroslav (56) zasadil vlastní matce 44 ran nožem! Žena (77) skončila v kritickém stavu v nemocnici.

zvonekdozahrady ( 3. listopadu 2018 23:51 )

Díky Havlíčku Havle....

villon ( 3. listopadu 2018 21:45 )

Podle mně kdyby to děvčátko bylo doma, tak bi ho obodal taky. Jako nepohodlnou svědkyni.

nika70 ( 3. listopadu 2018 15:21 )

Proč je úvodní fotka z jiného trestného činu???

56Beruska ( 3. listopadu 2018 14:40 )

Rodinka k pohledání.

Monikay ( 3. listopadu 2018 14:30 )

Taková normální rodinka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání