Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Krvavá vražda matky s dcerou v Protivíně: Policisté prozradili otřesné detaily

Krvavá vražda matky s dcerou v Protivíně: Policisté prozradili otřesné detaily (ilustrační foto)
Krvavá vražda matky s dcerou v Protivíně: Policisté prozradili otřesné detaily (ilustrační foto)  (Autor: Policie ČR, Jana Pecharová)
Autor: ČTK - 
8. listopadu 2018
14:30

Muž, který minulý čtvrtek v Boru u Protivína na Písecku pravděpodobně zabil dvě ženy, spáchal sebevraždu skokem pod vlak. Oběťmi byly matka (71) a dcera (43). Útočník byl přítelem mladší z obou žen. Motivem činu se staly napjaté osobní vztahy. Policisté to ve čtvrtek uvedli v Českých Budějovicích na tiskové konferenci.

Kriminalisté zvažují ještě další možnosti tragické události, ale tato verze je nejpravděpodobnější. Podle informací zveřejněných na webu tn.cz byl pachatelem šedesátiletý přítel mladší z obou žen. Při obou vraždách si navíc počínal značně brutálně. 

„Pitva zjistila, že příčinou úmrtí bylo vykrvácení po mnohočetném bodném poranění v oblasti hrudníku a břicha,“ uvedl vyšetřovatel Roman Hospodářský. Kriminalisté řekli, že s případem souvisí i požár domu v nedaleké obci Chvaletice.

Objekt patřil muži, který později spáchal sebevraždu a jehož policie podezírá ze zavraždění obou žen. Policisté kvůli požáru později zadrželi jiného muže, příbuzného obětí, z výslechu podle kriminalistů vyplynulo, že dům zapálil právě on. „Jednalo se o akt pomsty,“ uvedl vyšetřovatel Jan Hvězda.

Útočník ženy napadl v domě v Boru u Protivína kolem 6:15. Po příjezdu záchranné služby matka s dcerou ještě žily, ale i přes poskytnutou lékařskou pomoc na místě zemřely. Pravděpodobný útočník spáchal sebevraždu kolem 8:00 poblíž několik kilometrů vzdálených Ražic.

Starosta Protivína Jaroslav Hlaváč po činu řekl, že všechny indicie nasvědčují tomu, že se tragická událost stala na statku, kde žije rodina Pavla Z., který si nyní odpykává dvacetiletý trest za vraždu stopařky v roce 2003. „Žádná konkrétní jména nebudeme říkat,“ uvedl v pátek k možné spojitosti vyšetřovatel Hospodářský.

Jde o druhý případ dvojnásobné vraždy, který policie na jihu Čech letos vyšetřuje. V lednu zřejmě dva cizinci zabili u Písku muže a ženu. Policisté podezřelé zadrželi několik týdnů po činu v Rumunsku a převezli je do vazby do České republiky.

cotoje ( 9. listopadu 2018 07:44 )

Lidi žijou jak dobytek a zkur.wy.syni si myslí že budou terorizovat ženy. Neznám slušného chlapa jen špinavce smradlavce a lenivce s holýma kulama, mají nas.rané v rukách i v hlavě

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání